SportFoto: SPD Radnički

Radnički u Nišu “stavio šlag na tortu”

Autor: InfoKG
13:00 | Ponedeljak, 09 03 2020

U poslednjem kolu Regionalne A2 lige, vaterpolisti Radničkog slavili su na gostovanju niškom Naisu, rezultatom 13:11, i tako stavili šlag na tortu u izuzetno uspešnoj sezoni u kojoj su ostvarili 15 pobeda i jedan remi i sa prvog mesta izborili plasman u viši rang.

Kragujevčani su tako u meču koji se bodovao i za Super ligu osigurali prenos maksimalnog broja bodova u najelitnije srpsko takmičenje, koje će započeti sa prvog mesta, sa 12 poena.

Najefikasniji sa četiri gola bio je novopečeni reprezentativac iz redova Radničkog, Nemanja Stanojević, koji konkuriše za sastav seniorske reprezentacije Srbije u duelu sa Španijom 10. marta. Na drugoj strani, Nemanja Šilj postigao je tri gola.

Radnički je sezonu završio na prvom mestu sa 46 bodova, tri više od Solarisa iz Šibenika koji će zahvaljujući jučerašnjoj odluci UO Regionalne lige takođe u viši rang, dok će trećeplasirano Primorje (36) u baraž.

Pred Kragujevčanima je jednomesečna pauza pred Super ligu, dok će Nišlije za najelitnije srpsko takmičenje morati da se izbore u dodatnom duelu sa Zemunom.