SportFoto: SPD Radnički

Poraz rukometašica u triler završnici

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 27 03 2023

Rukometašice Radničkog su u utakmici 19. kola Arkus lige poražene na svom terenu minimalnim rezultatom 24:25, poluvreme 10:11 od ekipe Železničara iz Inđije, tako da nisu uspele da im se revanširaju za poraz u jesenjem delu šampionata u kom su šampionke trijumfovale takođe sa jednim golom razlike. Nakon ovog kola, Kragujevčanke su pale na osmo mesto na tabeli sa osvojenih 14 bodova.

Dueli sa dugogodišnjim rivalom iz Srema su oduvek obilovali velikom dozom neizvesnosti i borbe na terenu do poslednjeg zvuka sirene. Domaće rukometašice su u meč ušle maksimalno motivisane kako bi se revanširali šampionkama za poraz u prvom delu i kako bi obezbedile lagodniju poziciju u sredini tabele. Domaće igračice su prve ostvarile startnu prednost (2:0, 4.min), koju su odličnom igrom u defanzivi održavale sve do 17. minuta (7:5). O kvalitetu odbrane dovoljno govori i podatak da se sve do 13. minuta držale gošće na samo 2 postignuta gola. Pri pomenutom rezultatu Inđijke se bude i serijom 0:3 prelaze u vođstvo (7:8, 24.min), koje su održavale sve do kraja prvog poluvremena za krajnjih 10:11.

Nakon 3 minuta igre u drugom delu, gošće prvi put dolaze do 2 gola prednosti (10:12), koju uspešno održavaju do 40. minuta i pogotka mlađe od sestara Ranković, Zorice za ponovni egal (15:15). Igra gol za gol je na snazi do 17:17, kada igračice Železničara daju dodatni gas i ponovo dolaze do dva gola prednosti (17:19, 45.min). Veliko srce mlade ekipe i frenetična borbenost dolazi do izražaja u narednom periodu utakmice, kada rukometašice Radničkog bedemom ispred svog gola, potpomognute Tamarom Kostić na golu, preko najboljeg strelca lige Teodore Veličković prelaze u vođstvo u 54. minutu (22:21). Pri rezultatu 23:22 za domaćina, Inđijke serijom 0:3 dolaze do dva gola prednosti (23:25, 59.min), što je bio znak za pravu dramu u finišu utakmice. Radnički je prvo smanjio na 24:25 golom Jovane Stoiljković, potom se odbranio, da bi 18 sekundi pred kraj kapiten Ksenija Petrović pogodila stativu. Nakon minuta odmora gošći, Železničar greši, lopta je ponovo u rukama Petrovićeve, a njen šut iz kontranapada u poslednjim sekundama brani čuvar mreže gošći Jovana Vasiljković za konačnih 24:25.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 10 i Ksenija Petrović sa 4, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele kapiten Nataša Lovrić sa 8 i Milica Ignjatović sa 5 postignutih golova.

Igrač utakmice: Jovana Vasiljković (Železničar)

U utakmici sledećeg, 20. kola Arkus lige, Radnički putuje u Pazovu, gde će ih ugostiti ekipa Mladosti u petak 31. marta.

Izvor: SPD Radnički