SportFoto: Facebook/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Кragujevački superligaš počeo zagrevanje za prolećne izazove (VIDEO)

Autor: InfoKG
13:00 | Četvrtak, 11 01 2024

Treningom na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”, prvim u novoj 2024. godini, kragujevački superligaš ozvaničio je početak priprema za prolećni deo sezone, u kojem ga očekuju veliki izazovi na oba domaća fronta. Umesto opravdano odsutnog šefa stručnog štaba Feđe Dudića, prozivku igračkog kadra obavio je njegov prvi saradnik Adnan Jahić, dok je prisutne igrače u ime uprave kluba pozdravio sportski direktor Slavko Perović poželevši im uspešan početak priprema.

Izuzev Nigerijca Džofrija Činede, čiji se povratak u Srbiju očekuje do kraja tekuće sedmice, na raport stručnom štabu javili su se svi igrači na koje šef stručnog štaba Feđa Dudić računa za nastavak sezone. Među igračima koji su u međuvremenu napustili redove “crvenih” su golman Filip Pajović, Nikola Grbović i Enok Engbeso sa kojima je sporazumno raskinuta saradnja, kao i defanzivac Entoni Izučukvu, kome je istekao ugovor sa kragujevačkim superligašem. Pred izlaznim vratima su i Aleksandar Popović i Vasilije Đurić, a ne bi bilo čudo do završetka prelaznog roka “Čika Daču” napuste i Stefan Čolović i Džofri Činedu za koje, prema rečima sportskog direktora Radničkog 1923 Slavka Perovića, postoji interesovanje brojnih klubova.

Trener Dudić je sastavio spisak od jedno 7-8 igrača na koje ne računa za prolećni deo sezone. Sa nekima je već postignut dogovor o sporazumnom raskidu saradnje, dok će 2-3 igrača biti prosleđena na pozajmice. Nadamo se i prodaji Čolovića i eventualno Činedua za koje postoji veliko interesovanje drugih klubova”, tvrdi Perović.

Uvodni deo priprema fudbaleri Radničkog 1923 obaviće u Кragujevcu. Za 19. januar je planirana i prva zimska provera protiv beogradskog superligaša IMT-a. Planirano je da “crveni” završni deo priprema obave izvan granica Srbije i u toku su pregovori sa potencijalnim domaćinima.

U toku su razgovori i razmatranje ponuda hotela iz nekih okružnih zemalja gde bismo mogli da obavimo baznični deo priprema. Nadamo da ćemo u narednih nekoliko dana imati neke preciznije informacije u vezi sa ovim pitanjem”, otkriva sportski direktor Кragujevčana.

Sportski sektor “crvenih” je u saradnji sa stručnim štabom već formirao listu potencijalnih pojačanja u skladu sa trenutnim budžetom kluba. Prioritet je dovođenje pojačanja na poziciji levog beka, kao i još jednog centralnog defanzivca, dok će ostali dolasci zavisiti prvenstveno od odlazaka igrača.

Imamo listu želja i već smo stupili u pregovore sa nekim igračima, tako da se nadamo što skorijoj realizaciji planiranih transfera. Trenutni prioritet nam je da pojačamo konkurenciju na poziciji levog beka, a odlaskom Izučukvua nametnula se potreba i za angažovanjem još jednog štopera, iako tu već imamo dvojicu iskusnih igrača Mitrovića i Simovića, uz oporavljenog Miličića. Mislim da smo dobro popunjeni na svim ostalim pozicijama u timu, tako da će eventualni dolasci pre svega zavisiti od odlazaka igrača”, poručuje Perović.

Ambicije Кragujevčana u nastavku sezone su jasne. Pored plasmana u plej-of, čime bi ponovili uspeh iz prošlogodišnjeg prvenstva, Šumadincima se pruža jedinstvena prilika da naprave istorijski rezultat u Кupu Srbije, gde su ulaskom u četvrtfinale već napravili ogroman uspeh.

Svakako da ćemo nastojati da napravimo dodatni iskorak u Кupu Srbije i plasiramo se u polufinale, što bi predstavljao istorijski uspeh za klub, koji bi sigurno obradovao sve naše navijače. To naravno ne znači da ćemo zanemariti prvenstvo, gde trenutno nismo ni u previše lošoj, ni u previše bajnoj situaciji”, konstatuje sportski direktor “crvenih”.

Početak prolećnog dela sezone u Mozzart Bet Superligi zakazan je za 10. februar, kada će Кragujevčani ugostiti imenjaka iz Niša. 

Izvor: FK Radnički 1923