SportFoto: Instagram/fkradnicki1923kg

“Crveni” ponovo na okupu: “Radnički 1923” počeo pripreme za novu sezonu u Super ligi Srbije

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 16 06 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 zvanično su na stadionu “Čika Dača” započeli pripreme za novu sezonu u MozzartBet Super ligi Srbije, koja startuje 22. jula. “Crveni” će uvodni deo priprema obaviti u Kragujevcu, dok je za 26. jun planiran odlazak na Zlatibor, gde izabranike trenera Dejana Joksimovića očekuje završno brušenje forme.

Prvoj prozivci šefa stručnog štaba Dejana Joksimovića odazvala su se 24 igrača: Stojan Leković, Miloš Mladenović, Lazar Raičević, Petar Milovanović, Stefan Lešnjak, Vladimir Tomović, Milan Mitrović, Luka Slavković i Luka Malić, Miloš Vidović, Uroš Vidović, Uroš Arsenijević, Luka Milojević, Dejan Ristić, Luka Zorić, Damjan Krajišnik, Miloš Ristić, Đorđe Jovanović, Aleksandar Petrović, Lazar Miletić, Vasilije Đurić, Stefan Čolović, Luka Milunović i Andreja Ristić.

Sa prve prozivke opravdano su odsustvovali Nikola Miličić, koji se trenutno nalazi na mini pripremama sa mladom reprezentacijom Srbije na Ubu, i Nigerijac Žofri Činedu, kome je klub izašao u susret i omogućio mu da provede nešto više vremena sa svojom porodicom.

Okupljene igrače su u ime kluba pozdravili predsednik Skupštine kluba Branko Antić i sportski direktor Slavko Perović, koji se nada da će “crveni” u narednoj sezoni pomeriti granicu uspeha i ostvariti dodatni iskorak na prvenstvenoj tabeli.

Nadam se da su se igrači tokom ove nepune tri nedelje lepo odmorili i da spremni i orni dočekuju početak priprema za novu sezonu, koja će za nas biti još teža i zahtevnija u odnosu na prethodnu. Nastojaćemo da u novoj sezoni podignemo rezultatsku lestvicu još više i da se ne zadovoljavamo malim stvarima. Moramo da se trudimo da poštujemo sebe što više, kako bi nas i drugi još više poštovali“, istakao je u svom uvodnom obraćanju povodom početka priprema sportski direktor Šumadinaca Slavko Perović.

Opremu kragujevačkog superligaša u međuvremenu su razdužila petorica igrača: Brazilac Evandro da Silva, Đorđe Maksimović, Dajan Ponjević i Nikola Vlajković. U toku su pregovori sa Ljubišom Peceljom, Dragoljubom Srnićem i Filipom Ivanovićem u vezi sa eventualnim nastavkom saradnje, a želja Kragujevčana je da zadrže i Milutina Vidosavljevića, koji se po isteku jednogodišnje pozajmice vratio u svoj matični klub Čukarički.

Mislim da smo što se tiče igračkog kadra u dalekoj boljoj poziciji nego što je to bio slučaj pre godinu dana. Napustilo nas je par igrača kojima su istekli ugovori na kraju prošle sezone, tu je par igrača sa kojima želimo da produžimo saradnju, neki igrači su se vratili sa pozajmica, a tu su i šestorica momaka iz naše omladinske škole koji će tokom priprema pokušati da se nametnu stručnom štabu. Verujemo da ćemo uz odgovarajuća pojačanja, na čijem dovođenju aktivno radimo, imati jedan dobar i kvalitetan tim koji će moći uspešno da odgovori našim ambicijama u predstojećoj sezoni“, veruje Perović.

Šumadinci su nedavnim angažovanjem jednog od najboljih igrača užičke Slobode i vodećeg asistenta Mocart Bet Prve lige Srbije prošle sezone Miloša Ristića otvorili letnji prelazni rok, gde će im fokus biti uglavnom na mlađe igrače i one koji “van radara” finansijski moćnijih klubova.

Ristić je igrač koga već dugo pratimo i koji u potpunosti zadovoljava naše kriterijume, zbog čega smo uostalom i odlučili da ga angažujemo. Mi smo, kao što je poznato, i dalje u takvoj poziciji da nismo u stanju da finansijski pariramo ponudama većine klubova u Mocart Bet Superligi. Zbog toga moramo da radimo mnogo više i bolje nego drugi klubovi, kako bismo te neke mlade i možda ne baš dovoljno afirmisane igrače uspeli da ugrabimo pre njih, što bi nam omogućilo da ostanemo na trenutnom rezultatskom nivou“, naglašava Perović.

Pored igračkog kadra, promene je doživeo i stručni štab kragujevačkog superligaša, koji su napustili prvi Joksimovićev saradnik Darko Milisavljević, kondicioni trener Marko Drakalović i analitičar Andreja Varećak. Umesto njih u stručni štab kooptirani su prof. dr Radivoje Radaković, koji će se ubuduće brinuti o fizičkoj pripremi igrača, zatim Budimir Đukić, koji će obavljati funkciju pomoćnog trenera, kao i novi analitičar Lazar Savić. Očekuje se da stručni štab do kraja meseca pojača još jedan trener iz inostranstva.

Fudbaleri Radničkog 1923 će uvodni deo priprema obaviti na stadionu „Čika Dača“, gde će i odigrati prvu test utakmicu sa kruševačkim Napretkom 24. juna. Za 26. jun planiran je odlazak na Zlatibor, gde će se Šumadinci pripremati do 10. jula. Na Zlatiboru su zakazane četiri provere, i to protiv Zvijezde iz Bjeljine (27. jun), Sutjeske iz Nikšića (1. jul), Balzana sa Malte (6. jul) i Borca iz Banjaluke (9. jul).

Plan je da izabranici trenera Dejana Joksimovića do početka nove sezone u MozzartBet Super ligi, koji je predviđen za 22. jul, odigraju još jednu kontrolnu utakmicu, i to najverovatnije 14. jula, protiv neke od superligaških ekipa. 

Izvor: FK Radnički 1923