SportFoto: FK Radnički 1923

Fudbaleri "Radničkog 1923" na pripremama na Zlatiboru

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 28 06 2023

Fudbaleri Radničkog 1923 su na Zlatibor, gde obavljaju završni deo priprema za novu sezonu u Mozzart Bet Super ligi Srbije. “Crveni” će tokom dvonedeljnog boravka na Zlatiboru odigrati i četiri pripremne utakmice sa timovima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Malte.

Šef stručnog štaba “crvenih” Dejan Joksimović  na drugi deo priprema poveo je 23 igrača. To su: Stojan Leković, Miloš Mladenović, Lazar Raičević, Vladimir Tomović, Milan Mitrović, Slobodan Simović, Nikola Miličić, Bojan Adžić, Nikola Grbović, Ljubiša Pecelj, Luka Malić, Miloš Vidović, Uroš Vidović, Miloš Ristić, Luka Zorić, Damjan Krajišnik, Stefan Čolović, Đorđe Jovanović, Kilijan Bevis, Vasilije Đurić, Luka Milunović, Matija Gluščević i Žofri Činedu.

U ekspediciji kragujevačkog superligaša su i pomoćni treneri Budimir Đukić i Dušan Srećković, zatim kondicioni trener prof. dr Radivoje Radaković, trener golmana Dušan Janković, analitičari Goran Vuković i Lazar Savić, fizioterapeuti Radomir Tadić i Ilija Milenković, ekonom Marko Trifunović, sekretar Miloš Kostić i sportski direktor Slavko Perović. Kragujevčani su stacionirani u hotelu “Palisad”, a treniraju na terenima Sportskog centra “Čajetina”.

Sumirajući utiske nakon uvodnih desetak dana priprema, šef stručnog štaba Dejan Joksimović ističe da je jako zadovoljan urađenim u minulom periodu, kao i činjenicom da nije bilo problema sa povredama igrača koje su karakteristične za ovaj deo priprema. Strateg Kragujevčana kaže da će boravak na Zlatiboru njegova ekipa iskoristiti za završno brušenje forme i usavršavanje određenih taktičko-tehničkih elemenata postojećeg modela igre.

Zadovoljan sam urađenim u početnoj fazi priprema. Sve ono što smo planirali, uspeli smo da realizujemo. Polako kompletiramo i igrački kadar, već nam je stiglo par novajlija, a očekujem da se do početka sezone dodatno pojačamo na pojedinim deficitarnim pozicijama u timu“, poručio je Joksimović.

Šef struke “crvenih” dotakao se teme aktuelnog prelaznog roka, koji je kragujevački superligaš otvorio prilično ambiciozno angažovanjem čak trojice novih fudbalera.

Mi smo birali igrače takvog profila i karakteristika koji mogu brzo da se uklope u naš model igre. To će nam biti neka ideja vodilja i u nastavku prelaznog roka. Otežavajuća okolnost je to što prelazni rok traje prilično dugo, pa je veoma teško u ovom trenutku naći odgovarajuća rešenja u odnosu na neke zahteve, ali generalno mogu biti zadovoljan pravcem u kojem ide ovaj prelazni rok“, dodao je Joksimović.

Fudbalere Radničkog 1923 tokom boravka na Zlatiboru očekuje i nekoliko prijateljskih utakmica, koje će im pomoći da što pre dostignu optimalnu takmičarsku formu pred početak novog šampionata, koji je planiran za 22. jul. 

Te utakmice svakako će nam dati neku jasniju sliku o trenutnoj formi, kao i povratnu informaciju o tome šta još treba da unapredimo u našem postojećem modelu igre, kako bismo spremno dočekali početak novog prvenstva“, zaključio je Joksimović. 

Izvor: FK Radnički 1923