SportFoto: SPD Radnički

Rukometaši Radničkog sa puno muke do novih bodova

Autor: InfoKG
14:30 | Nedelja, 23 04 2023

Radnički je u utakmici 25. kola Arkus lige savladao teže od očekivanog goste iz Kostolca, ekipu Rudara rezultatom 28:26, poluvreme 12:10. Kragujevčani se trenutno nalaze na deobi od 5-7 mesta sa 28 bodova.

Gosti iz Kostolca koji zauzimaju poslednje mesto na tabeli i već su se oprostili od Arkus lige na meč u hali Jezero došli rasterećeno u želji da se u oproštajnoj utakmici kragujevačkoj publici prikažu u što boljem svetlu i pokušaju da iznenade favorizovane domaćine. Radnički je bolje otvorio duel i već u 6. minutu imao 2 gola prednosti, 3:1, no usledio je neefikasniji deo igre u kome su se Kostolčani bolje snašli i dolaze do egala (4:4, 15.min), a u daljem toku i do prvog vođstva (6:8, 24.min). U dotadašnjem periodu utakmice, crveni nisu iskoristili dva kaznena udarca sa 7 metara, napravili par tehničkih grešaka i sve to je uticalo da se uvuče nervoza u njihove redove, a čemu je kumovao i sjajni čuvar mreže Rudara Vuković. Sa dva brza pogotka Stanisavljevića, Radnički hvata zamajac i serijom 4:0 dolazi do preokreta (10:8, 28.min.). Pomenutu prednost održavaju do zvuka sirene, tako da se na odmor odlazi rezultatom 12:10.

Očekivalo se da će domaćin odmah na početku zaigrati pobednički ples, no to se nije desilo, jer su uporni gosti pokazali nameru i ogromnu želju da iz Kragujevca odu sa bodovima. U nekoliko navrata Kragujevčani su poveli sa dva gola razlike (16:14, 18:16), no gosti se nikako nisu predavali, štaviše u 48. minutu ponovo vode (18:19). Čuvar mreže Zlatanović u nekoliko navrata bravuroznim odbranama nije dozvolio Rudaru da stvori veću prednost, no njegovi saigrači u napadu nikako nisu mogli da uhvate pravi ritam. Sve do 58. minuta ekipe su se smenjivale u međusobnom vođstvu, a onda je sa dva pogotka Kasalović zapečatio sudbinu gostiju i odveo svoj tim do trijumfa konačnim rezultatom 28:26.

Najefikasniji u redovima Radničkog su bili Dušan Kasalović sa 7 i Luka Đerić sa 5 pogodaka, dok su kod Rudara prednjačili Adrijan Murina sa 6 i Mihajlo Stevović sa 5 postignutih golova.

U narednom, poslednjem kolu Arkus lige, Radnički putuje u Aranđelovac, gde će ih ugostiti domaćin Šamot u sredu 3. maja.

Izvor: SPD Radnički