SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice pretrpele minimalan poraz na svom parketu

Autor: InfoKG
14:00 | Nedelja, 11 02 2024

Rukometašice Radničkog su u četrnaestom kolu Super rukometne lige poražene na svom parketu od ekipe Medicinara iz Šapca rezultatom 24:25, poluvreme 11:12. Nakon ove runde šampionata, Kragujevčanke se i dalje nalaze na osmom mestu sa 6 osvojenih bodova.

Jednu od najslabijih partija u prvom delu prvenstva, igračice Radničkog su pružile protiv protivnica iz Šapca, što im je bio dodatni motiv da im se revanširaju za pretrpljeni poraz i poprave bodovni saldo na tabeli.

Rukometašice Radničkog su u središnjem delu prvog poluvremena ispustile par puta priliku u situacijama sa igračicom više da se rezultatski odlepe, a koštale su ih i tehničke greške, tako da se do samog isteka 30. minuta vodila bespoštedna borba u ritmu gol za gol, pa se na veliki odmor otišlo minimalnom prednošću Medicinara 11:12.

Kao i u prvom delu usledio je dug period izjednačene igre, sve do 45. minuta kada Šapčanke ponovo imaju plus 2 na svom kontu (45.min), ali u sledeća 4 minuta Kragujevčanke ponovo dolaze do egala (22:22, 49.min). Treće isključenje i suspenzija organizatorke igre Dunje Tasić u 52. minutu je zaustavilo nalete domačih igračica, koje prelaskom na igru sa dva pivota uspevaju da održe nerešen rezultat do 57. minuta i pogotka Medicinara za 24:25, što se ispostavilo i konačnim rezultatom ove više nego uzbudljive utakmice.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Andrea Boner sa 7 i Jovana Potkonjak sa 4 pogotka, a kod gošći titulu najboljeg strelca su ponele  Aleksandra Vasić sa 8, dok su Ana Blagojević i Jovana Dragosavljević dodale po 5 postignutih golova.

Narednog vikenda rukometašice Radničkog idu na noge ekipi Crvene zvezde.

Izvor: SPD Radnički