SportFoto: SPD Radnički

Andrea Boner zadužila dres Radničkog

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 07 12 2023

Rukovodstvo rukometnog kluba Radnički je odlučilo da konkurenciju u timu podigne na viši nivo angažovanjem adekvatnih pojačanja. Izbor je pao na mladu i talentovanu, ali sa već podužim superligaškim stažom, Andreu Boner (23) sa kojom je Radnički već duže vreme bio u pregovorima.

Andrea je rukometom počela da se bavi sa deset godina u klubu S.K.B.G., a u karijeri je nastupala i za Železničar, Mladost NP i Crvenu zvezdu iz koje je i došla u Radnički. Igra na poziciji levog beka, a odlikuje je dobra igra u oba pravca, kao i razoran i precizan šut. Bila je standardni član kadetske i juniorske reprezentacije Srbije za koje je odigrala 14 utakmica, kao i na užem spisku za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

"Veoma sam srećna što imam priliku da budem deo kluba kao što je Radnički, divan kolektiv kao i ekipa. Saigračice su me odlično prihvatile, atmosfera na treninzima je odlična i očekujem da iz tog zajedništva stvorimo timski duh neophodan za ostvarenje dobrih rezultata. Željno očekujem početak drugiog dela sezone i uverena sam da ćemo ispuniti zacrtane ciljeve", iznela je očekivanja po potpisivanju ugovora Andrea Boner.

Rukometašice Radničkog su jesenji deo sezone Super rukometne lige završile na osmom mestu. Ambicije kluba su da u drugom delu prvenstva poprave bodovni saldo, položaj na tabeli i budu značajan faktor koji će uticati na tok šampionata.

Izvor: SPD Radnički