SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog doživele tesan poraz u dramatičnoj završnici

Autor: InfoKG
10:30 | Subota, 18 03 2023

Rukometašice Radničkog su u utakmici 18. kola Arkus lige u neizvesnoj završnici poražene od ekipe Medicinara u Šapcu rezultatom 29:28, poluvreme 13:13. Kragujevčanke se nakon nekompletnog kola nalaze i dalje na sedmom mestu sa 14 bodova.

Jedan od najtežih poraza u prvom delu šampionata, rukometašice Radničkog su doživele na svom terenu upravo od ovog rivala.  Iako oslabljene, put Šapca su krenule čvrsto rešene da u Kragujevac donesu 2 boda i tako se osvete za jesenji neuspeh. Start utakmice je protekao u početnom ispitivanju snaga i rezultatskom egalu, a prvu prednost veću od jednog gola stiču gošće iz Kragujevca (3:5, 8.min), a zatim i 4:6. Nakon perioda izjednačene igre, Kragujevčanke ponovo prelaze u vođstvo od dva gola prednosti sve do 20. minuta kada preko Jovane Stoiljković prvi put imaju plus 3 na svom kontu (8:11). Minut odmora domaćina je urodio plodom, ekipa Medicinara pojačava nivo agresivnosti u odbrani i na krilima raspoložene Aleksandre Vasić serijom 5:1 prelazi u vođstvo (13:12, 29.min). Do kraja prvog dela igre, Radnički dolazi do egala za krajnjih 13:13.

Radnički je dobro otvorio drugo poluvreme održavajući prednost od gola viška, odbrana je delovala kompaktno, dok su Teodora Veličković i Ksenija Petrović rešetale mrežu protivnica, tako da nakon 9 minuta igre beležimo ponovo plus 3 (17:20). Sa dva gola sa krila Rakićeve i pogotkom Vasićeve Medicinar se vraća u igru (20:20, 41.min). U narednih 9 minuta protivnici su se smenjivali u vođstvu sve do 50. minuta kada Šapčanke prvi put dolaze do dva gola prednosti, 24:22, a zatim i 26:24. Nisu klonule devojke u crvenim dresovima, uspele su golom kapitena Ksenije Petrović da dođu do izjednačenja (26:26, 55.min), kada se ušlo u triler završnicu. Pri rezultatu 28:27, pivot domaćih Ivana Cvetinović postiže pod pasivom gol iz deveterca za 29:27. Teodora Veličković smanjuje na 29:28. Minut pred kraj domaće rukometašice kreću u poslednji napad koje ne koriste 8 sekundi pre kraja što nije bilo dovoljno da Kragujevčanke upute šut za izjednačenje, tako da su bodovi ostali u Šapcu konačnim rezultatom 29:28.

U redovima Šapčanki najefikasnije su bile Aleksandra Vasić sa10 i Ana Radović sa 5 pogodaka, dok su kod Radničkog titulu najboljeg strelca ponele Teodora Veličković i Ksenija Petrović sa po 10  postignutih golova.

Titulu igrača utakmice ponela je Aleksandra Vasić iz ekipe Medicinara.

U sledećem, 19. kolu Arkus lige Kragujevčanke će ugostiti šampionke, ekipu Železničara iz Inđije u subotu 25. marta. 

Izvor: SPD Radnički