SportFoto: SPD Radnički

Poraz rukometašica Radničkog na gostovanju u Šapcu

Autor: InfoKG
15:00 | Četvrtak, 19 10 2023

Rukometašice Radničkog su u petom kolu Super rukometne lige pretrpele poraz na gostovanju u Šapcu od ekipe Medicinara rezultatom 28:16, poluvreme 17:6. Radnički je pao za jedno mesto na tabeli i sada se nalazi na poziciji 9 sa 2 osvojena boda.

Mlada ekipa Radničkog je samo na startu utakmice pružila otpor favorizovanim Šapčankama. Već nakon uvodnih minuta, igračice Medicinara dolaze do visoke prednosti (7:2, 10.min), koja je čini se sasekla krila devojkama iz Kragujevca. U 16. minutu Radnički je uspeo da smanji prednost domaćih na minus 4 (9:5), no u furioznom tempu domaće igračice dodaju gas, iz minuta u minut povećavaju vođstvo za krajnjih 17:6 na isteku prvog poluvremena.

Na samom početku drugog dela u 34. minutu domaćin ima po prvi put dvocifrenu prednost (18:8) i već tada je sve bilo rešeno. Stručni štab Radničkog je dao šansu svim igračicama, no to nije umnogome promenilo odnos snaga na terenu. Sa istekom 60. minuta Medicinar je slavio konačnim rezultatom 28:16.

U redovima domaćina najefikasnije su bile Ana Blagojević i Jovana Dragosavljević sa po 5 pogodaka, dok su kod Radničkog titulu najboljeg strelca ponele Helena Inđić sa 5 i Milijana Stošić sa 3 postignuta gola.

Za igrača utakmice proglašena je rukometašica medeicinara Nevena Radić.

Radnički će u okviru šestog kola ugostiti ekipu Crvene zvezde u subotu 21. oktobra.

Izvor: SPD Radnički