SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog i naredne sezone u elitnom rangu

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 20 04 2023

Rukometašice Radničkog su u utakmici 21. pretposlednjeg kola Arkus savladale na svom parketu ekipu ŽORK Kikinde rezultatom 34:26, poluvreme 17:10 i tako nakon turbulentne sezone prepune pehova, kolo pred kraj šampionata sačuvale status u elitnom takmičenju, gde se trenutno nalaze na sedmom mestu sa osvojenih 16 bodova.

Znali su u stručnom štabu Radničkog da gošće iz Kikinde, iako su izgubile superligaški status, u Kragujevac ne dolaze sa belom zastavom, tako da je dobra psihološka priprema odradila svoje. Kragujevčanke su pune samopouzdanja ušle u meč, silno motivisane i raspucane i na samom startu došle do velike prednosti (4:0, 7.min). Gošće su došle do kratkog daha, smanjivši u 12. minutu na 6:3, no ispostavilo se da je to samo bio kratkotrajni trzaj. Sjajnom igrom u fazi odbrane, sa raspoloženom Tamarom Kostić na golu i maštovitim rešenjima u napadu, domaće igračice lome otpor Kikinde i u 22. minutu dolaze do velikih plus 8 (13:5), tako da se već u tim trenucima naslućivao konačni ishod. Prenule su se gostujuće rukometašice, smanjile na 14:9 u 27. minutu, no devojke u crvenim dresovima dodaju gas i na veliki odmor odlaze vođstvom 17:10.

A samom startu drugog dela igre uporne Kikinđanke su dale sve od sebe da se vrate u igru, uspele da u jednom trenutku smanje na minus 5 (19:14, 36.min), ali na njihovu nesreću upalila se crvena mašina i u naredna 4 minuta rezultat na semaforu je bio 23:14 (40. min) i već tada je svima bilo jasno da će bodovi ostati u Kragujevcu. U 45. minutu pogotkom najboljeg strelca Arkus lige, Teodore Veličković, Radnički dolazi do najveće prednosti od 11 golova (26:15), što je bio znak za klupu Radničkog da pruži šansu i mlađim igračicama sa klupe koje nisu imale minutažu kao iskusnije prvotimke. Do kraja susreta kombinovani sastav Kragujevčanki je znalački održavao prednost i na kraju zasluženo slavio konačnim rezultatom 34:26, koji je označio ostvarenje zadatog cilja.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković sa 7, dok su po 6 pogodaka dodale Helena Inđić, Jovana Stoiljković i Valentina Božinović, dok je kod gošći titulu najboljeg strelca ponela kapiten Linea Čočaj sa 8 postignutih golova.

U utakmici poslednjeg, 22. kola Arkus lige, Radnički putuje u Niš, gde će ih ugostiti ekipa Naise u ponedeljak 24. aprila.

Izvor: SPD Radnički