SportFoto: SPD Radnički

Treća uzastopna pobeda rukometašica Radničkog

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 19 12 2022

Rukometašice Radničkog pobedile su ekipu Nais iz Niša rezultatom 30:28 na svom terenu u okviru poslednjeg, 11. kola jesenjeg dela sezone.

Kragujevčanke su tako vezale treći uzastopni trijumf i trenutno zauzimaju peto mesto sa osvojenih 10 bodova.

Važnost meča za obe ekipe je sputala ruke obema rivalima na samom startu meča. Gošće su se bolje snašle i održavale minimalnu prednost do 4. minuta i rezultata 3:3. Igralo se gol za gol, a gosti u prvom poluvremenu nisu dale domćim igračicama da se razigraju. 

Dobra igra gošći krunisana je vođstvom od tri razlike pred kraj prvog poluvremena. Kragujevčanke su uspele da izjednače pred sam kraj prvog dela igre, i na odmor se otišlo nerešenim rezultatom 16:16.

Početkom drugog dela igre, Radnički pojačava tempo i preko Veličkovićeve za nepuna 3 minuta dolazi do plus 3 (19:16,33. min), koje održava duži period igre, a u 43. minutu ista igračica dovodi svoj tim i do plus 4 (23:19). U nastavku, igračice Radničkog dobijaju par tehničkih grešaka, a borbene Nišlijke povećanom agresivnošću u odbrani smanjuju rezultat na 25:24. Ipak, domaće igračice su uspele da se konsoliduju i ipak slave pred svojim navijačima.

U redovima Radničkog najefikasnije su bile Teodora Veličković  sa 10 i Helena Inđić sa 8  pogodaka, dok su kod gošći titulu najboljeg strelca ponele  Sanja Stamenković sa 7 i Olivera Nikolić sa 6 postignutih golova.

Ovom utakmicom je završen jesenji deo šampionata Arkus Lige, a nastavak prvenstva je planiran za kraj januara. 

Izvor: SPD Radnički