SportFoto: Ognjen Pavlović

Trofej Kragujevca u badmintonu 2021: Kragujevčani osvojili 15 medalja

Autor: InfoKG
15:30 | Četvrtak, 27 05 2021

Članovi Badminton kluba “Ravens KG” osvojili su ukupno 15 medalja, po četiri zlatne i srebrne is edam bronzanih, na turniru “Trofej Kragujevca u badmintonu 2021”, održanom u Drugoj kragujevačkoj gimnaziji.  

Zlato su osvojili Jovan Ivanović, Igor Jovanović, Aleksandar Jovičić i Lana Dramićanin. Srebrom su se okitili Marko Šundić, Nebojša Virijević, Lana Dramićanin i Selena Stojanović. Bronza je pripala Jovanu Jovanoviću, Đorđu Jovanoviću, Savi Todoroviću, Nori Bošković, Luki Miliću i dve medalje Filipu Stojiljkoviću.  

Turnir je imao i humanitarni karakter jer su svi učesnici dali svoj doprinos prikupljanju poterbnih sredstava za lečenje malenog sugrađanina u akciji "ZA GAVRILA". U sklopu te akcije deo prihoda od turnira uplaćen je u humanitarne svrhe kupovinom dresa bugarske reprezentativke Marije Mitsove koji će krasiti klupske prostorije BK RAVENS KG.

Za nas je ovo bilo najznačajnije takmičenje ove godine, budući da smo posle dužeg vremena imali odgovornost koju povlači organizacija ovakvih događaja u vremenu pandemije virusa Covid 19 i svim obavezujućim i dodatnim merama za prevenciju. U saradnji sa Badminton savezom Srbije, a uz podršku grada Kragujevca uspešno smo organizovali prvi turnir van Beograda od početka pandemije. Jedino ostaje žal što je turnir igran bez prisustva publike. Drago nam je da je sve prošlo u najboljim mogućem redu. Zahvaljujemo se svim učesnicima uz čestitke pobednicima i osvajačima trofeja uz humanitarni doprinos svih učesnika na ovom takmičenju. Zaista smo imali prilike da uživamo u velikom broju neizvesnih i kvalitetnih mečeva. Badminton savezu Srbije zahvaljujemo na podršci u realizaciji ovog tradicionalnog događaja i pozivamo ih da snažno podrže što veći broj turnira na teritoriji cele Srbije, kao vid lokalne promocije i podsticaj za razvoj talentovanih badminton igrača u svim kategorijima takmičenja", kazao je Andreja Todorović, predsednik UO i trener BK Ravens KG.

Galerija slika