SportFoto: BK Ravens KG

Uspeh igrača BK RAVENS KG na Prvenstvu Srbije za juniore u Beogradu

Autor: InfoKG
15:00 | Petak, 21 05 2021

Badminton klub RavensKG je osvojio je osam medalja na juniorskom Prvenstvu Srbije za 2021. na beogradskoj Adi u Nacionalnom badminton trening centru.

Kragujevčani su nastupili u sastavu od šest igrača: Lana Dramićanin, Natalija Đoković, Relja Milić, Igor Jovanović, Aleksanadar Jovičić i Selena Stojanović.

U ženskom singlu do 11 godina je nastupala Natalija Đoković koja je debitovala na ovom rangu takmičenja i osvojila bronzanu medalju sjajnim skorom od četiri pobede i samo jednim porazom u 1/2finalnom meču.

Lana Dramićanin je u paru igrala sa Katarinom Rakić (Petrovac na Mlavi), a u ženskom dublu od 17 godina su stigle do bronze.

Drugog dana je dominirao Relja Milić koji je nastavio sa sjajnim rezultatima u tekućoj sezoni pošto je došao do zlatne medalja i TITULE PRVAKA SRBIJE sa Vukom Dimitrijevićem (Vršac) u kokurenciji muških dublova do 15 godina. U pojedinačnoj konkurenciji je uspeo da osvoji treće mesto.

Selena Stojanović je u paru sa Đinom Čelar (Kruševac) stigla do najnižeg stepenika pobedničkog postolja.

U kategoriji do 19 godina su nastupali Aleksanadar Jovičić i Igor Jovanović u dublu su stigli do bronzane medalje, dok je Jovičić osvojio i srebro u konkurenciji mešovitih dubolova sa Sanjom Perić (Beograd).

Uspeh u Beogradu je sjajna uvertira za tradicionalni turnir “Trofej Kragujevca u badmintonu 2021”, koji će biti održan u nedelju, 23. maja, od 10 do 16 časova u Drugoj gimnaziji.