SportFoto: SPD Radnički

U Kragujevcu boravile dve selekcije turske Enke

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 18 12 2019

Vaterpolisti Radničkog su tokom proteklih nedelju dana ugostili dve selekcije turske Enke (2003. i 2005/06), sa kojima su odradili devet sparing treninga.

Tako je uspešno nastavljena saradnja dva tima započeta pre godinu dana u gradu na Lepenici, a u planu je da turski tim uzvrati gostoprimstvo sledeće godine u Istanbulu.

Pripreme su odrađene na obostrano zadovoljstvo. Turski dečaci značajno su napredovali u radu sa srpskim trenerima, dok su Kragujevčanima sparinzi bili izuzetno korisni pred početak Kupa za mlađe kategorije.

Ovo su nam treće pripreme za 2006 godište, pošto smo ranije sparingovali sa Beogradom i Valisom. Pripreme su bile izuzetno značajne, dečaci su napredovali, pogotovo u duel igri, jer su Turci igrali agresivno. Takođe je veoma bitno da se dečaci susretnu sa vršnjacima iz drugih zemalja, da se druže i upoznaju sa drugim školama vaterpola. Sada nam dolaze i Slovaci i dodatno ćemo izbrusiti formu. Plasman na polufinalni turnir Prvenstva Srbije za ovu selekciju bio bi veliki uspeh”, rekao je trener pionira Radničkog, Darko Šantić.