SportFoto: Fudbalski savez Srbije - fss.rs

VELIKA ČAST - Fudbaler Radničkog konkuriše za Piksijev spisak za EP: "Pokazuje dosta!"

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 18 03 2024

Selektor Dragan Stojković Piksi je danas na konferenciji za novinare istakao da postoje igrači iz domaćeg šampionata koji dosta pokazuju i koji bi mogli da se nađu na nekom od budućih spiskova reprezentacije Srbije.

Jedan od njih jeste i Matija Glušćević koji ga je prijatno iznenadio, posebno svojom brzinom, a pored mladog fudbalera Radničkog iz Kragujevca, napomenuo je i igrače Čukaričkog.

"Imamo Glušćevića iz Kragujevca, ono što pokazuje, brzina, upornost, Miladinovića iz Čukaričkog, Cvetkovića takođe... Da ne nabrajam neka imena", rekao je Stojković.  

Pored toga, kaže da je izuzetno srećan što Kragujevac ima tim koji se bori za četvrto mesto.

"Ne znam kako je Partizan bio prvi do marta. Ogromna je razlika u igračkom kadru. Nemerljiva je prednost Zvezde. Zvezda će biti prva, Partizan drugi. Videćemo, za četvrtu poziciju. Radnički se podigao dosta. Raduje me situacija u Kragujevcu. Biće veoma zanimljiva borba za četvrto mesto. Ovo gore je rešeno sve, nemojte imati dilemu", rekao je selektor Stojković na konferenciji za novinare pred put u Moskvu gde će naša seniorska reprezentacija odigrati prijateljski meč protiv Rusije.

Inače, mladi Matija Gluščević se našao ovoga puta na spisku Ljubinka Drulovića u mladoj selekciji i biće teo tima koji će pokušati da izbori baraž za plasman na Evropsko prvenstvo. 

Gluščević će tek u junu napuniti 20 godina, a ove sezone je već postizao golove Crvenoj zvezdi i Partizanu, kao i pobednički gol IMT-u u Kragujevcu. 

Foto: FK Radnički 1923