SportFoto: FK Radnički 1923

Voždovac bolji od Radničkog u prvoj utakmici plej ofa

Autor: InfoKG
11:00 | Subota, 22 04 2023

I treći međusobni duel fudbalera Radničkog 1923 i Voždovca u tekućem šampionatu pripao je ekipi iz Zaplanjske ulice, koja je slavila na svom Krovu u premijernoj utakmici uvodne runde plej-ofa Mocart Bet Superlige Srbije sa 2:1 (1:0).

Baš kao i prethodna dva prvenstvena okršaja ova dva tima, i večerašnji susret na Krovu nije obilovao uzbuđenjima. Ponovo se pokazalo da mlada i poletna ekipa Voždovca nikako ne odgovara Kragujevčanima, koji su treći put uzastopce “stradali” od istog protivnika.

Pored efektnog pogotka Bogdana Jočića u 20. minutu, koji je ekipi Voždovca utabao put ka premijernom trijumfu u plej-ofu, i lepe solo akcije i asistencije Pantovića kod drugog gola popularnih “zmajeva”, utakmicu na krovu Tržnog centra “Stadion” obeležio je i nestvaran promašaj Nigerijca Žofri Činedua u samom finišu prvog poluvremena za kojim će Šumadinci dugo žaliti.

Obe ekipe su utakmicu počele u kombinovanim sastavima. Strateg “crvenih” Dejan Joksimović je u odsustvu kapitena Miloša Vidovića i iskusnog štopera Milana Mitrovića bio primoran čak i da promeni uloge pojedinim igračima u timu, pa je tako osamnaestogodišnji Nikola Miličić sa pozicije centralnog defanzivca prekomandovan u vezni red, dok je njegov godinu dana stariji saigrač Vladimir Tomović zauzeo mesto u zadnjoj liniji. Vredi napomenuti i da se posle više od pet meseci među stativama ponovo našao Stojan Leković, koji je danas dobio prednost u odnosu na Lazara Raičevića i Miloša Mladenovića.

Visoki čuvar mreže se već u 3. minutu našao na prvom ozbiljnijem iskušenju kada je uspešno neutralisao pokušaj Mihajla Neškovića, a dobro je reagovao i par minuta kasnije nakon udarca Mijailovića.

Period nešto angažovanije igre na samom početku utakmice domaći su krunisali vodećim pogotkom u 20. minutu. Jočić i Vidosavljević su bili u duelu na sredini terena posle kojeg je najbolji strelac Radničkog 1923 ostao da leži na zemlji, dok je fudbaler Voždovca nastavio da hita ka golu kragujevačkog tima, da bi neposredno pred ulazak u kazneni prostor odapeo “strelu” koja je završila u donjem desnom uglu Lekovićevog gola.

Kragujevčani su nakon primljenog pogotka zaigrali nešto odvažnije, ali su na pravu priliku da ozbiljnije ugroze gol domaćina čekali sve do finiša prvog poluvremena. Zorić je lepo otvorio kontru, a Čolović idealno centrirao na drugu stativu ka usamljenom Činedi, koji propušta da sa dva-tri metra “zakuca” loptu glavom u prazan gol Voždovca.

Nastavak utakmice doneo je nešto dinamičniju fudbalsku predstavu. Šumadinci su prvi zapretili preko Čolovića, čiji je udarac sa ivice šesnaesterca predstavljao lak plen za Katića. Na drugoj strani, pokušaji Đuričića nakon prekida i Mijailovića sa distance završili su izvan okvira gola. Isti epilog imao je i Mijailovićev pokušaj lob udarca u 61. minutu.

Opasno je bilo pred golom kragujevačkog superligaša u 68. minutu. Mijailović je uputio oštar centaršut sa desne strane, Leković ispustio loptu do koje je pokušao da dođe Medić, ali je Ivanović uspešno raščistio ovu situaciju.

Vasilije Đurić, koji je u 69. minutu zamenio Milutina Vidosavljevića, maltene je iz prvog kontakta sa loptom uspeo da zapreti golmanu Voždovca Katiću, koji se nije dao iznenaditi u ovoj nimalo naivnoj situaciji.

Da će sva tri boda ostati na Krovu postalo je jasno u 84. minutu, kada su izabranici trenera Nikole Puače duplirali vođstvo. Najveći deo posla kod drugog pogotka “zmajeva” obavio je Miloš Pantović, koji se najpre veštim driblingom oslobodio Ponjevića, pre nego što je poslao povratnu loptu na ivicu peterca, koju je Ajdinović rutinski prosledio u mrežu.

Tračak neizvesnosti u konačan ishod susreta uneo je pogodak Damjana Krajišnika iz kaznenog udarca u 90. minutu, ali nije bilo dovoljno vremena za “crvene” da izbegnu poraz na ovom gostovanju.

Kragujevčani su ovim porazom pokvarili svoje izglede u borbi za sedmo mesto na tabeli, s obzirom da sada umesto dva zaostaju čak pet bodova za popularnim “zmajevima”.

Fudbalere Radničkog 1923 u narednoj rundi plej-ofa očekuje duel sa još jednom ekipom koja im nikako ne leži ove sezone, a to je novosadska Vojvodina. Ova utakmica na programu je u sredu, 26. aprila, na stadionu “Čika Dača”, sa početkom u 16 časova.

Izvor: FK Radnički 1923