Sport

VSS prekinuo takmičenja, Radnički razočaran

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 30 05 2020

Vaterpolo savez Srbije doneo je odluku da prekine takmičenja u Prvenstvu Srbije za sezonu 2019/20 u muškoj i ženskoj konkurenciji, bez utvrđivanja konačnog plasmana. VK Radnički bio je jedan od klubova koji su se zalagali za nastavak takmičenja, pa su Kragujevčani nezadovoljni prekidom sezone.

U obazloženju se navodi da je ovakva odluka doneta zbog još uvek aktuelne epidemiološke situacije prouzrokovane pandemijom Korona virusa, kako bi se vodilo računa o zdravlju svih učesnika.

Vaterpolo klub Radnički bio je jedan od klubova koji su se zalagali za nastavak takmičenja, pa su Kragujevčani nezadovoljni prekidom sezone. 

- Iako smo očekivali ovakvu odluku, razočarali smo se kada smo za nju saznali. Žao nam je što je tako odlučeno, jer smo želeli da se igra i da omogućimo našim igračima i sportu da napreduju. S obzirom na to da je takmičenje prekinuto bez utvrđivanja konačnog plasmana, nije mi jasno kako će se utvrditi sastav liga za narednu godinu – rekao je Jugoslav Vasović, direktor VK Radnički.

Posle osvajanja Kupa Srbije i Regionalne A2 lige, Šumadinci su željno iščekivali nastavak Super lige, u kojoj je trebalo da startuju sa prvog mesta, sa maksimalnih 12 bodova. Uprkos prekidu takmičenja i dalje će trenirati u pokušaju da kako-tako nastave progres koji beleže godinama unazad. U planu su i neke prijateljske utakmice, a na ruku im ide i to što Vlada Srbije gotovo svakodnevno olakšava mere, pa je odnedavno dozvoljeno prisustvo do 1.000 gledalaca na sportskim takmičenjima na otvorenom.

- Nastavićemo da treniramo i verovatno ćemo igrati neke utakmice sa klubovima koji to budu želeli. Mislim da bi to preko leta mogla da bude jako lepa promocija vaterpola – zaključio je Vasović.