Sport

Za razvoj kragujevačkog vaterpola 5 miliona dinara iz republičkog budžeta

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Subota, 28 09 2019

Sportsko privredno društvo Radnički, pod čijim krovom su od ove sezone i vaterpolisti Radničkog, nedavno je primilo deo donacije od Vaterpolo saveza Srbije, odnosno novčana sredstva dobijena od Vlade Republike Srbije u iznosu od 5 miliona dinara, koja će biti iskorišćena za unapređenje i razvoj ovog sporta.

"Vlada Srbije donirala je veoma značajna sredstva Vaterpolo klubu Radnički i ovom prilikom se na tome zahvaljujem, a posebnu zahvalnost iskazao bih Jugoslavu Vasoviću, sportskom direktoru VK Radničkog, koji je zapravo bio ta spona sa Savezom i Vladom i uz čiju smo nesebičnu pomoć sve ovo dobili", rekao je direktor SPD Radnički, Bojan Ilić.

On je dodao da će sredstva biti preusmerena na tri osnovne stavke – infrastrukturu, prvi tim i mlađe selekcije, podsetivši da su juniori Radničkog prvaci države i klica koju treba gajiti. 

"Mi na ovo gledamo kao jedan od primera u kojima je Vlada prepoznala Kragujevac, ne samo kao geografski centar, što se tiče vaterpola, već jedan centar koji bi trebalo da objedini i druge gradove i opštine koje gravitiraju ka Kragujevcu. Smatram da je ovo pozitivan korak, jer je SPD Radnički jedan pilot projekat i drago mi je što su ljudi u ministarstvima prepoznali da radimo pravu stvar i što nam na ovaj način pomažu da istrajemo u onome što smo započeli. Ovu donacijom takođe smatram delom jednog velikog uspeha i dobre saradnje Vlade Srbije i lokalne samouprave", zaključio je Ilić.

Sportski direktor Vaterpolo kluba Radnički, Jugoslav Vasović, istakao je da je jako važno što kragujevačka vaterpolo priča stalno ide unapred.

"Ove godine imamo 11 juniora i kadeta koji su pozajmljeni prvim timovima drugih klubova. Nadam se da ćemo u budućnosti imati sve više kvalitetnih igrača iz sopstvenog pogona i da će se klub i dalje zasnivati na svojim snagama, uz par pojačanja koja su neophodna. Jako dobro se radi u klubu, imamo odlične uslove, a sa ulaskom u veliko Sportsko privredno društvo, funkcionisanje je dodatno olakašano, zahvaljujući Gradu, lokalnoj samoupravi i gradonačelniku. U ovakvom sistemu sve je na nama i mi kao sportisti bavimo se samo našim delom posla, što je dobar primer za celu državu. Nadam se da ćemo sada zajedno animirati i privatni sektor i dobiti više sponzorstava i interesa za sve ovo", rekao je Vasović.