Bivše “kamiondžije” protestuju već dva meseca, očekuju razgovore u Vladi

Ponedeljak, 17 Septembar 2018 13:30Autor: InfoKGFoto: Arhiva - Printscreen/YouTube

Bivši radnici "Zastava kamioni", koji zbog neisplaćenih zarada protestuju više od dva meseca očekuju razgovor u Vladi Srbije o rešavanju svog problema, piše Beta, a prenosi B92.

Član organizacionog odbora bivših radnika Milojko Popović rekao je agenciji Beta da su čelnici lokalne samouprave obećali radnicima da će pomoći u zakazivanju sastanka sa nadležnima u Vladi. Popović je kazao da će se bivši radnici i dalje okupljati ponedeljkom u 9 sati na Trgu "Kod krsta" u centru Kragujevca, sve dok se ne pronađe rešenje za isplatu njihovih zarada. 

Oko 300 radnika "Zastava kamioni" koji su otišli iz fabrike uz socijalni program potražuje oko 80 miliona dinara za zarade koje im se duguju za nekoliko godina. Oni imaju i izvršna sudska rešenja za zarade, ali ne mogu da se naplate, navodno zbog teške finansijske situacije u fabrici. 

Predstavnici bivših radnika su na prošlonedeljnom protestu izrazili sumnju da u fabrici, ipak, ima para i zatražili da istražni organi utvrde činjenično stanje. Predočili su javnosti i sumnje da se imovina "Zastava kamiona" rasprodaje, kao i u odgovornost rukovodstva, ali i poslovanje fabrike koja je formirana pre skoro godinu dana -"Zastava tervo". 

U Privrednom sudu u Kragujevcu je prošlog utorka odloženo prvo ročište za odlučivanje o otvaranju stečaja u "Zastava kamioni" po predlogu Ministarstva finansija. Novo ročište je zakazano za sredu 19. septembar u kragujevačkom Privrednom sudu. 

Izvor: Beta, B92

Najnovije vesti iz ove kategorije