Darivano 45 beba rođenih u Nedelji Crvenog krsta

Petak, 17 Maj 2019 15:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva/Crveni krst Kragujevac

Crveni krst Kragujevac darivao je 45 beba rođenih u ovdašnjem Kliničkom centru tokom Nedelje Crvenog krsta, koja je obeležena u našem gradu od 8. do 15. maja. Roditeljima beba ova organizacija je podelila skormne poklone u vidu higijenskog seta i priručnika za odgoj dece, kao i odevnih predmeta.  

U okviru obeležavanja Nedelje Crvenog krsta u Kragujevcu ova humanitarna organizacija već 26 godina zaredom realizuje akciju Darivanje beba. Tradicija je nastavljena i ove godine, a u Nedelji Crvenog krsta rođeno je 45 beba u Kliničkom centru Kragujevac. 

Obezbedili smo skromne darove od donatora i delom iz sopstvenih sredstava kako bismo usrećili mame i tate u najlepšoj i najzahtevnijoj ulozi roditelјa. Veliku zahvalnost upućujemo i medicinskom osoblјu koje je svojim srdačnim ophođenjem i strplјenjem pružilo veliku podršku u realizaciji ove tradicionalne akcije“, poručuju iz Crvenog krsta Kragujevac. 

Podsetimo, u Kragujevcu je Nedelja Crvenog krsta, čija je ovogodišnja tema bila “Ljubav”, obeležena brojnim aktivnostima, kao što su humanitarne akcije, izložbe, radionice, gradsko takmičenje iz prve pomoći…

Najnovije vesti iz ove kategorije