Falilo joj 9 meseci staža do penzije: Radnica "Tržnica" proglašena tehnološkim viškom, sindikat traži reakciju vlasti

Četvrtak, 29 Decembar 2016 17:05Autor: Jovana Mladenović

Rukovodstvo"Gradskih tržnica" proglasilo je radnicu sa hendikepom, pripadnicu romske nacionalnosti, Svetlanu Milenković, tehnološkim viškom, iako joj nedostaje samo 9 meseci radnog angažmana kako bi ostvarila zakonsko pravo na naknadu za nezaposlene u trajanju od dve godine i nakon toga otišla u penziju. U njenu zaštitu stao je Savez samostalnih sindikata Kragujevca, koji poziva gradsku vlast i nadležne državne organe da reaguju.

Do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli da stupimo u kontakt sa rukovodećima "Gradskim tržnicama" kako bismo od njih dobili komentar.

Ona će od početka 2017. godine ostati bez ikakvih primanja, a u saopštenju Saveza samostalnog sindikata navodi se da Svetlana živi sama, nema drugih primanja, u šezdesetim godinama i sa hendikepom mogućnost da nađe drugi posao je nikakva, a otvara se i pitanje diskriminacije prema Romkinji.

Njena molba da je zadrže na poslu još devet meseci, posle 13 godina rada na poslovima higijene u Gradskim tržnicama, nije uslišena. Sindikalci navode da su uvereni da su postojala druga rešenja, ne poručući da ona jesu teža i preteća su, ali je, kako kažu, očigledno izabrano lakše.

Najnovije vesti iz ove kategorije