"Fiat 500 Giardiniera" novi model u Kragujevcu?

Ponedeljak, 11 Februar 2019 13:00Autor: InfoKGIzvor: Blic

"Fiat 500 Giardiniera", produžena verzija "Fiata 500", mogao bi da bude novi model koji će proizvoditi fabrika u Kragujevcu, tvrde italijanski mediji pozivajući se na svoje izvore iz kompanije "FCA".

Radi se o modelu koji tek treba da se pojavi, a zasnovan je na najbolje prodavanom modelu italijansko-američke korporacije, "Fiatu 500". Taj novi model najavljen je prošle godine, kada je predstavljen petogodišnji plan rada korporacije.

Međutim, nema ga u planovima za rad italijanskih fabrika ove kompanije, a budući da je pokojni generalni direktor Serđo Markione izjavio da je proizvodnja manjih modela profitabilna samo u fabrikama u istočnoj Evropi (Poljska i Srbija), italijanski mediji sada tvrde da bi "Fiat Giardiniera" upravo mogla da bude sklapan u Kragujevcu.

"Fiat Giardiniera" bi tako popunio proizvodne kapacitete u kragujevačkoj fabrici, gde se već proizvodi "Fiat 500L", ali i rupu u ponudi "Fiata" u automobilskom B segmentu, nastalu prekidom proizvodnje "Fiat grande punta" i jednog od najpopularnijih modela, "Fiat punto", još ranije.

Prema zasad dostupnim informacijama, "Fiat 500 Giardiniera" bio bi produžena verzija "Fiata 500", sa mestima za pet putnika i nešto većim prtljažnikom.

Italijanski mediji navode da bi generalni direktor "FCA" Majkl Menli u roku od dva do tri meseca trebalo da javno saopšti planove rada fabrika van Italije. Tada će se definitivno znati i kakva je sudbina proizvodnje u Kragujevcu.

Izvor: BLIC

Najnovije vesti iz ove kategorije