InfoKG 7 dana: Dan grada, Data centar, Tamara, protest, aukcija, Mihajlović…

Nedelja, 13 Maj 2018 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Proslavljen Đurđevdan uz koncert i vatromet, tabletima nagrađeni učesnici konkursa “Pričajmo o zdravlju”, drednjoškolcima predavanja o bezbednosti i ponašanju tokom proslave matura, nordijska poslovna alijansa želi saradnju sa kragujevačkim preduzećima, kraljevački žandarmi i kragujevački studenti prava pomažu deci na Kosovu i Metohiji, naš grad dobija Data centar, startovala Tamarina akcija renoviranja onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju, turska kompanija ETCII merka Kragujevac, oružari protestovali u Beogradu, Rotaraktovci prikupili pola miliona za renoviranje dvorišta OŠ “Julijana Ćatić”, na Deninom brdu u prvoj fazi državne stanogradnje 200 jeftinih stanova…

Koncertom “Kragujevački simfo-rok” na Trgu kod krsta i vatrometom zaokružena je proslava Đurđevdana – Dana grada. Kragujevčani su uživali u hitovima Osvajača, Debele Nensi, Propagande 117, ČBS-a, Agate i Jelene Tomašević. Opširnije ovde: Kragujevčani proslavili Đurđevdan uz koncert i vatromet

Povodom obeležavanja 8. maja, Međunarodnog dana Crvenog krsta, u Skupštini grada je nagrađeno šest učenika kragujevačkih osnovnih i srednjih škola, čiji su literarni i likovni radovi na temu “Pričajmo o zdravlju” proglašeni najboljima. Opširnije ovde: Tabletima nagrađeni učesnici konkursa “Pričajmo o zdravlju”.

Ministartsva unutrasnjih poslova i prosvete otpočela su na teritoriji cele Srbije sa realizacijom projekta „Matura 2018“, s ciljem povećanja bezbednosne kulture učenika završnih razreda srednjih škola i opšteg stanja bedbednosti tokom njihovih proslava. Opširnije ovde: Da se ne zanesu: Srednjoškolcima predavanja o bezbednosti i ponašanju tokom proslave matura.

Ambasador Finske u Srbiji, Nj.E. gospodin Perti Ikonen i predstavnici Nordijske poslovne alijanse posetili su Kragujevac gde su se susreli sa predstavnicima grada, javno-komunalnih preduzeća i Regionalne privredne komore.  Nordijska poslovna alijansa je zainteresovana za razmenu iskustava i saradnju sa javno-komunalnim preduzećima. Opširnije ovde: Nordijska poslovna alijansa želi saradnju sa kragujevačkim preduzećima?

Pripadnici kraljevačkog Odreda Žandarmerije u saradnji sa Unijom studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu prikupili su novac i tonu pomoći, u vidu igračaka, odeće i obuće, za decu sa Kosova i Metohije. Opširnije ovde: Kraljevački žandarmi i kragujevački studenti prava pomažu deci na Kosovu i Metohiji.

U Kragujevcu će biti izgrađen “Data centar” u kom će biti smešteni svi podaci gradskih uprava, preduzeća i ustanova, kao i o građanima. Opširnije ovde: Kragujevac dobija Data centar.

Ekipa emisije “S Tamarom u akciji” renovira onkološko odeljenje Klinike za pedijatriju u kragujevačkom Kliničkom centru. Opšrinije ovde: Startovala Tamarina akcija renoviranja onkološkog odeljenja Klinike za pedijatriju i Funkcioneri i zaposleni u gradskim preduzećima pozvani da donacijama podrže Tamarinu akciju.

Turska kompanija ETCII, koja se bavi proizvodnjom crvenog mesa, zainteresovana je da otvori klanicu junadi u Srbiji, a u opticaju su gradovi Čačak i Kragujevac, izjavio je za Srpski telegraf ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Reč je o investiciji vrednoj između 8 i 10 milona evra, a klanica, u kojoj će biti zaposleno oko 100 ljudi, trebalo bi da bude otvorena u martu 2019. Opšrinije ovde: Turska kompanija ETCII merka Kragujevac.

Uz povike "Lopovi! Lopovi" i podignute kartone za one koji su usvojili novi Zakon o naoružanju i vojnoj opremi, nezadovoljni oružari protestovali su u Beogradu ispred skupštine Republike Srbije. Direktor kragujevačke namenske Milojko Brzaković smatra da stalna "seckanja" toka proizvodnje, jednočasovnim obustavama rada i protestima van fabričkog kruga negativno utiču na izvršenje planiranih zadataka. Opširnije ovde: Oružari ispred Skupštine RS: Brzaković - "Sve ovo može da ugrozi finansijske tokove" i Završen protest oružara u Beogradu: "Lopovi! Lopovi!" i crveni kartoni za poslanike

U okviru projekta “Izgradimo deci”, ovdašnji Rotarakt klub organizovao je u hotelu “Kragujevac” Vinsko veče uz aukciju slika i sportskih rekvizita, kao i tombolu, tokom kog je prikupljeno više od 500.000 dinara za renoviranje dvorišta Osnovne škole “Julijana Ćatić” u Stragarima. Opšrinije ovde: Rotaraktovci prikupili pola miliona za renoviranje dvorišta OŠ “Julijana Ćatić”.

Vlada Republike Srbije usvojila je Nacrt posebnog zakona o gradnji stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti, koji će omogućiti da počne izgradnja jefitnih stanova u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Nišu, Kraljevu i Kragujevcu, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović. U Kragujevcu će u prvoj fazi na Deninom brdu biti izgrađeno 200 stanova, po ceni od najviše 500 evra po kvadratu. Opšrinije ovde: Mihajlović: U Kragujevcu u prvoj fazi državne stanogradnje 200 jeftinih stanova.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije