Info

Oružari ispred Skupštine RS: Brzaković - "Sve ovo može da ugrozi finansijske tokove"

Autor: Jovana Mladenović
13:02 | Četvrtak, 10 05 2018

Članovi Sindikalne organizacije Zastava oružje danas protestuju ispred Narodne skupštine Republike Srbije povodom usvajanja Zakona o naoružanju i vojnoj opremi. Sindikalci su juče najavili da se za protest prijavilo 1200 radnika i da će put Beograda krenuti 25 autobusa, ali je otišlo oko 900. Direktor Milojko Brzaković u razgovoru za InfoKG rekao je da je u ovom trenutku, u prvoj smeni, 1.250 zaposlenih na radnim mestima. 

Radnici se nalaze na platou ispred Doma narodne skupštine i tu će, kako su najavili, biti do 13 časova. Istovremeno, ekipa portala InfoKG posetila je fabriku. "U ovom trenutku je na radnim mestima 1250 ljudi. Prosek za prvu smenu je od 1850 do 1950, zavisno od plana proizvodnje", rekao je direktor Milojko Brzaković.

Zastava oružje zapošljava 2.500 ljudi. 

"Otvoreno smo razgovarali pre njihovog polaska. Oni imaju svoj stav, mi svoj. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a ja ne mogu da ih sputavam u tome", kaže Brzaković.

On kaže i da razume da radnici imaju strah od najavljene privatizacije, odnosno dokapitalizacije, jer smo svedoci da je u prošlosti bilo mnogo neuspeha na tom polju. "To se ovde neće dogoditi, niti taj proces može jednostavno i brzo da se završi", kaže Brzaković. 

Smatra i da stalna "seckanja" toka proizvodnje, jednočasovnim obustavama rada i protestima van fabričkog kruga negativno utiču na izvršenje planiranih zadataka i da se ceokupna negativna slika koja se šalje u javnost može loše odraziti na finansijske tokove preduzeća, a to nikome nije u interesu. 

Podsetimo, Kragujevački oružari protestom izražavaju nezadovoljsto jer do sada nije prihvaćen zahtev zaposlenih da se “Zastava oružje” izuzme iz postupka najavlјene privatizacije.