InfoKG 7 dana: Krst, “Cronos”, “Smallville”, “Aviončić”, Stevanović, štrajk…

Nedelja, 03 Decembar 2017 10:00Autor: Branko Vukašinović

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Krst na ulazu u grad osvetljen narandžastom bojom, Ivan Gutman počasni doktor nauka na Obuda Univerzitetu u Budimpešti, Fiat Cronos mogao bi da se proizvodi u našem gradu?, policija donirala humanitarnu pomoć Crvenom krstu, stanari u “Smallville-u” besni - “Hoćemo svog upravnika, a ne falsifikatora potpisa”, čekaju odluku resornog ministarstva, građanima 2.800 besplatnih kanti od “Čistoće”, Stevanović - Zbog rebalansa neko mora iza rešetaka, “Aviončić” prima još 100 “pilota”, uskoro novogodišnja rasveta na ulicama našeg grada, štrajk upozorenja i u kragujevačkim JKP…

U okviru Međunarodne kampanje “16 dana aktivizma protiv nasilјa nad ženama”, Krst na ulazu u Kragujevac osvetljen je narandžastom bojom. Na taj način naš grad se priključio globalnoj kampanji koja se obeležava u više od 100 država sveta u cilju podizanja svesti i preduzimanja akcija za suzbijanje nasilјa. Opširnije ovde: Krst na ulazu u Kragujevac osvetljen narandžastom bojom.

Profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Ivan Gutman zvanično je imenovan u počasnog doktora nauka na prestižnom Obuda Univerzitetu u Budimpešti. Opširnije ovde: Ivan Gutman počasni doktor nauka na Obuda Univerzitetu u Budimpešti.

U Kragujevcu bi mogao da se proizvodi novi Fiatov model Cronos, piše portal Vrele gume. Ovaj model će se sada proizvoditi jedino u Fiatovoj fabrici Kordoba u Argentini. Međutim, u kombinaciji za proizvodnju ovog modela nije samo naš grad, nego i turski Tofas. Opširnije ovde: Fiat Cronos stiže u Kragujevac? 

Pripadnici Policijske uprava Kragujevac uručili su Crvenom krstu humanitarnu pomoć u vidu namirnica, sredstava za higijenu, odeće i obuće, prikuplienu u okviru projekta "Budi human, živi zdravo". Opširnije ovde: Policija donirala humanitarnu pomoć Crvenom krstu

Stanari oko 1.500 zgrada u Kragujevcu treba da do kraja godine izaberu svoje upravnike, a do sada su ovdašnjoj Gradskoj upravi za imovinu podnete tek 132 prijave. Osim slabe zainteresovanosti građana, javlja se još jedan problem, a to je da pojedina lica na razne načine pokušavaju da se domognu ove funkcije, pa i falsifikuju potpise. To tvrde stanari u Stambeno-poslovnom objektu “Smallville”, koji su se konkretno susreli sa ovim problemom i kontaktirali nas. Opširnije ovde: Stanari u “Smallville-u” besni: “Hoćemo svog upravnika, a ne falsifikatora potpisa”, čekaju odluku resornog ministarstva.

Javno-komunalno preduzeće “Čistoća” podelilo je oko 2.800 kanti građanima u mesnim zajednicama Uglješnica, Sušica, Korićani i Filip Kljajić. Zbog toga su u tim delovima grada uklonjeni metalni kontejneri sa ulica. Opširnije ovde: Kragujevčanima 2.800 besplatnih kanti od “Čistoće”.

Usvajanjem rebalansa budžeta vladajuća većina je počinila krivično delo, jer su na taj način hteli da pokriju ono što je plaćeno protivzakonito, a zna se da se za svaki nenamenski potrošeni dinar iz gradske kase ide u zatvor, smatra nekadašnji gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović. Opširnije ovde: Stevanović: Zbog rebalansa neko mora iza rešetaka

U najvećem i najmodernijem privatnom obdaništu u Srbiji, “Aviončić”, ima još 100 slobodnih mesta za upis dece po ceni državnog vrtića. Iz „Aviončića“ pozivaju roditelje, da kada ih Gradska uprava za vanprivredne delatnosti kontaktira da izaberu neki od privatnih vrtića za upis dece, da za svoje dete odaberu najbolje. Opširnije ovde: “Aviončić” prima još 100 “pilota”.

Novogodišnja rasveta biće postavljena tokom sledeće nedelje u Kragujevca, najavio je za infoKG načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, Andreja Ilić. Opširnije ovde: Uskoro novogodišnja rasveta na ulicama Kragujevca

Zaposleni u javno-komunalnom preduzećima u Kragujevcu stupiće u štrajk upozorenja u četvrtak, 7. decembra, saznaje InfoKG. Razlog za jednočasovnu obustavu rada je povećanje zarada zaposlenih u javno-komunalnim preduzećima na teritoriji Republike Srbije za 10 odsto. Ukoliko im zahtev ne budu ispunjen najavljuju generalni štrajk od 12. decembra. Opširnije ovde: Štrajk upozorenja i u kragujevačkim JKP.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.

Najnovije vesti iz ove kategorije