Klinički centar i Dom zdravlja vas pozivaju na BESPLATNE PREGLEDE

Petak, 24 Maj 2019 15:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Arhiva/kc-kg.rs

Akcija besplatnih preventivnih pregleda za sve Kragujevčane, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, biće organizovana u nedelju, 26. maja, od 8 do 16 časova u Kliničkom centru i Specijalističko – konsultativnoj službi Doma zdravlja, u zgradi ATD-a. Za Kragujevčane će biti organizovani besplatni preventivni ultrazvučni pregledi abdomena, endokrinološki, oftalmološki i internistički.

Preventivni ultrazvučni pregledi abdomena obavljaće se u Službi za radiološku dijagnostiku Kliničkog centra Kragujevac i u Domu zdravlja Kragujevac u Službi za specijalističko - konsultativnu delatnost, u ulici Zmaj Jovina bb.

Preventivni endokrinološki pregledi sa uzorkovanjem hormona štitaste žlezde, biće obavljani u prostorijama Polikliničke službe Klinike za internu medicinu Kliničkog centra Kragujevac.

Preventivni oftalmološki pregledi obavljaće se u ambulantama Klinike za oftalmologiju Kliničkog centra Kragujevac i u Domu zdravlja Kragujevac u Službi za specijalističko - konsultativnu delatnost, u ulici Zmaj Jovina bb.

Preventivni internistički pregledi - EKG, merenje tenzije i glikemije, biće obavljani u prostorijama Polikliničke službe Klinike za internu medicinu Kliničkog centra Kragujevac i u Domu zdravlja Kragujevac u Službi za specijalističko- konsultativnu delatnost, u ulici Zmaj Jovina bb.

Iz Kliničkog centra i Doma zdravlja pozivaju građane da obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. 

Podsetimo, Ministarstvo zdravlja je u septembra prošle godine pokrenulo akciju besplatnih preventivnih pregleda u zdravstvenim ustanovama u Srbiji u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o sopstvenom zdravlju.

Najnovije vesti iz ove kategorije