Kragujevac očekuje još 630 brucoša, najviše mesta na Pravnom fakultetu

Petak, 26 Avgust 2016 10:00Autor: Jovana Mladenović

Na fakultetima Univerziteta u Kragujevcu u drugom upisnom roku za osnovne akademske, integrisane akademske i strukovne studije za školsku 2016/2017. godinu ima 628 slobodnih mesta, od toga 74 na budžetu i 554 samofinansirajućih. Upis počinje 1. septembra, a završava se do 16. septembra.

Najviše slobodnih mesta ima na Pravnom fakultetu, koji očekuje još 264 brucoša, samofinansirajućih, a mesta na budžetu su popunjena. Sledi Ekonomski fakultet koji može da primi još 181 studenta, koji će sami finansirati studije. Na Fakultetu inžinjerskih nauka ima 98 slobodnih mesta, a od toga 37 budžetskih i 61 samofinansirajuće. Filološko-umetnički fakultet očekuje još 61 kandidata, a 15 brucoša će imati sreću da "upadne" na budžet, dok će 46 moći da studira o svom trošku. Na Medicinskom fakultetu, tradicionalno, slobodnih mesta nema.

Uz to, na svakom od fakulteta koji raspolaže slobodnim mestima za drugi krug upisa ima i mesta za buduće studente koji se finansiraju iz budžeta, a imaju invaliditet, romske su nacionalnosti ili državljani Srbije koji su školu završili u inostranstvu. Fakulteti mogu da prime još 26 takvih studenata.  

U zavisnosti od rasporeda visokoškolskih ustanova, prijavljivanje kandidata vršiće se 1. i 2. septembra. Za polaganje prijemnih ispita rezervisani su dani od 5. do 8. septembra. Upis će biti završen do 16. septembra.

Najnovije vesti iz ove kategorije