Kragujevac želi saradnju sa institutom Yunus Emre

Četvrtak, 14 Mart 2019 13:00Autor: Jovana Mladenović

Aahri Akdogan, direktor instituta Yunus Emre u Beogradu posetio je Kragujevac kako bi sa predstavnicima grada razgovarao o uspostavljanju saradnje u oblasti kulture, edukacije, omladinskih razmena, deljenje iskustava i primera dobre prakse. 

Cilj sastanaka je uspostavljanje saradnje u oblasti kulture, edukacije, omladinskih razmena, razmene iskustva kao i primera dobre prakse. Predstavljeni su programi i aktivnosti koje Grad već sprovodi u oblasti kulture i edukacije mladih, kao i aktivnosti Univerziteta, te programi koje Institut realizuje, kako bi na što bolji način uspostavili saradnju i zajedno realizovali određene aktivnosti koje bi promovisale Grad ali i tursku kulturu.

Institut Yunus Emre u Beogradu deo je Zadužbine Yunus Emre. Osnovni cilj Instituta je predstavljanje turskog jezika, istorije, kulture i umetnosti i na taj način razvijanje prijateljskih odnosa. Institut radi uz podršku Ambasade Republike Turske u Beogradu. Kako bi ostvario svoje ciljeve Institut, pored učenja turskog jezika, organizuje i kulturno – umetničke aktivnosti i podržava razne naučne radove. Širom sveta ima svoje centre u 46 zemalja, koji pored turskog jezika podržavaju i odseke za turski jezik i književnost pri univerzitetima kao i izvođenje nastave turskog jezika pri drugim institucijama. 

Najnovije vesti iz ove kategorije