Renovirani vešeraj i kuhinja Zavoda "Male Pčelice", otvorena Kućica za posete (FOTO)

Subota, 27 Oktobar 2018 12:00Autor: InfoKGFoto: Aleksandar Končar

Vešeraj i kuhinja Zavoda za smeštaj odraslih lica “Male Pčelice“ potpuno su renovirani i kupljena je nova oprema, a otvorena je i Kućica za posete. Sve to realizovano je iz kase samog Zavoda i koštalo je 20 miliona dinara.

Prostorije u kojima je smešten vešeraj nisu renovirane više od trideset godina, pa su uslovi rada zaposlenih bili veoma teški. Sada su nabavljene nove mašine za pranje veša, a zaposleni koji rade u vešeraju napominju da je renoviranje ovog prostora od velike važnosti jer se dnevno, u proseku, opere 4 tone veša.

Zavod za smeštaj odraslih lica "Male pčelice" najveća je ustanova tog tipa u Evropi, u kojoj je, u pet paviljona, smešteno 900 korisnika, a zapošljava 300 ljudi.

Uslovi rada zaposlenih u kuhinjskom delu, u kome radi 46 radnika, sada su na visokom nivou i u skladu sa propisanim standardima, jer je nabavljena nova oprema, zamenjeni su podovi i instalacije, a ceo prostor je potpuno promenio nekadašnji izgled.

Kućica za posete je mesto gde će, u prisustvu socijalnog radnika, ubuduće korisnici boraviti sa članovima porodice koji dolaze da ih obiđu. U tom prostoru nalaze se čajna kuhinja sa nameštajem, a na platou ispred ovog objekta je lepo uređen prostor.

Podsetimo, portal InfoKG pre izvesnog vremena objavio je intervju sa direktorom Zavoda, dr Vladicom Stanojevićem, u kome je opširno bilo reči o uslovima u Zavodu kakvih nema nigde u Evropi. Detaljno OVDE.

Deo teksta preuzet sa: RTK
Foto: Aleksandar Končar

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije