Učenik koji je dobio potres mozga zbog udarca pesnicom na času pušten na kućno lečenje

Utorak, 05 Februar 2019 13:00Autor: InfoKGIzvor: Novosti

Povređeni učenik Prve tehničke škole, šesnaestogodišnji R. R., koji je nakon kraće svađe sa starijim đakom dobio udarac pesnicom u glavu, u ponedeljak je otpušten sa odeljenja neurohirurgije, njegovo stanje je dobro i upućen je na kućno lečenje.

Slučaj u Prvoj tehničkoj školi i zvanično rešava Više javno tužilaštvo. Šesnaestogodišnji R. R. dobio udarac pesnicom u glavu i pao na pod bez svesti.

Školski tim predložio je da se učenik trećeg razreda isključi iz škole, a o tome će odlučivati i Odeljensko i Nastavničko veće. Postoji mogućnost da ovaj đak dobije i strogi ukor, a zakonski rok za donošenje takve odluke u školi je 30 dana.

U Prvoj tehničkoj školi, kako pišu Novosti, i sami su preduzeli mere za sankcionisanje aktera ovog nemilog događaja. Kažu da je najvažnije da je povređeni učenik dobro i da je pušten iz bolnice.

Šesnaestogodišnji R. R. je posle kraće svađe sa učenikom iz starijeg razreda dobio udarac pesnicom u glavu, pao na pod bez svesti i hitno prebačen u Urgentni centar gde je ustanovljeno da je zadobio potres mozga. Incident se desio u četvrtak po podne, na zajedničkom času fiskulture učenika drugog i trećeg razreda.

- Na osnovu podnete prijave policije, protiv sedamnaestogodišnjaka je pokrenut postupak zbog sumnje da je naneo teške telesne povrede - kazala nam je Vesna Đorđević, portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu.

Ona pojašnjava da je taj postupak u redovnoj proceduri i da će po zahtevu Tužilaštva osumnjičeni biti saslušan pred sudijom za maloletnike Višeg suda.

Škola je ranije saopštila da je policiji prosleđena kopija snimka ovog incidenta koji su zabeležile sigurnosne kamere.

- Donet je zaključak o pokretanju disciplinskog postupka protiv učenika trećeg razreda. O samom incidentu, kao i daljim potezima raspravljao je školski tim za zaštitu dece od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, sastavljen od roditelja, nastavnika, školskog pedagoga, psihologa - kaže v. d. direktora Zoran Zorić.

Najnovije vesti iz ove kategorije