Ivan Nešković Nele - Kragujevac je lako voleti

Nedelja, 31 Decembar 2017 12:00Autor: Jovana Mladenović

Kada je polovinom 2005. godine iz rodne Vrnjačke banje došao da živi u Kragujevac, Ivan Nešković Nele lako je uspostavio konekciju sa ovim gradom. Kragujevčani su ga brzo zavoleli i prihvatili jer je Ivan već deceniju pevač "Mega benda" bez kog je nemoguće zamisliti dobar klupski provod u gradu. Zato mu nije bilo teško da prigrli Kragujevac kao svoj grad.

mega bendJoš za vreme srednje škole znao je da se neće baviti ugostiteljstvom i turizmom, za šta se školovao. Bilo je jasno da je njegov put muzika. Nekoliko godina je svirao bubnjeve, a onda je 1999. počeo da peva. "Radio sam sa nekoliko bendova i još tada dolazio u Kragujevac na nastupe. Odmah sam video da je ovo lep grad i da mi po svemu odgovara. Brzo sam ga zavoleo", priča Ivan. Dopada mu se što su Kragujevčani i Banjčani sličnog temperamenta, a odgovaraju mu i veličina grada i kompletna atmosfera ovde. Kada je o poslu reč, Kragujevac pruža brojne mogućnosti kojih u njegovom rodnom mestu nema. "Ovde je dosta lokala, dosta mesta za svirke i nastupe. Kragujevac po provodu može da stane rame uz rame sa ostalim velikim gradovima u Srbiji", smatra Ivan. Međutim, ako pitate njegove prijatelje zašto Ivan toliko voli Kragujevac, oni će vam reći da ga je ljubav dovela ovde. "Oženjen sam Kragujevčankom i imamo dvoje predivne dece. Drugari će vam reći da sam zato prešao da živim ovde... Pa, možda i jesu u pravu", priznaje Nele.

ivan mega bendIvana i njegov bend vole da čuju ne samo u klubovima, već i na svadbama, rođendanima, privatnim zabavama... Odavno su odskočili kvalitetom i iskoračili iz okvira lokalnog, pa iza sebe imaju jedan album, a sarađivali su i sa velikim pevačkim imenima domaće estrade. Često su na relaciji Kragujevac-Beograd zbog rada na novim pesmama i uskoro ih očekuje promocija drugog albuma. Kragujevačkoj publici će se za dugogodišnju vernost na neki način odužiti i time što su tri nova spota, od pet koliko su do sada uradili, snimili upravo u našem gradu.

Sve slobodno vreme Ivan deli sa porodicom. Kada ipak ukrade neki minut samo za sebe, voli da prati sport, a najviše fudbal. Iako priznaje da je vatreni navijač Crvene zvezde, kaže da pomno prati i dešavanja u kragujevačkom sportu. Opušta ga slušanje domaće i strane rok muzike, a na samom vrhu srpske i jugoslovenske rok scene za njega će uvek biti upravo kragujevački "SMAK". Smatra da je ova grupa oduvek bila, a i da će zauvek ostati, najveći kragujevački brend. 

*Razgovor urađen novembra 2015. 

Najnovije vesti iz ove kategorije