KulturaFoto: kurir.rs

Bojana Vunturišević u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Četvrtak, 24 05 2018

Bojana Vunturišević nastupa u SKC sutra od 22 časa, u okviru jugoslovenske turneje, zajedno sa svojim bendom koji čine Ivan Mirković Bambi, producent i Bojanin dugogodišnji saradnik, i MKDSL, čuveni beogradski DJ i producent.

Bojana Vunturišević je ozbiljno ime savremene srpske pop scene, sveža šarmantna ženska snaga na njoj i autorka nekih od najpevljivijih pesama u poslednje vreme. Njen debi album „Daljine“ (Mascom) koji se pojavio krajem prošle godine, s pravom je privukao dosta pažnje publike i kritike zaraznim hitovima, kakvih dugo nije bilo na našem tržištu! Odavno nije bilo veće mlade ženske nade među našim pop autorima, što je posebno intrigantno, obećavajući uzbudljiv razvoj dešavanja u skoroj budućnosti.

Do nedavno, Bojana Vunturišević bila je „nekadašnja pevačica benda Svi Na Pod“, u kome je svojevremeno počela karijeru, osvojila srca publike i proslavila se kao frontuomen. Sada je dovoljno da se „malo, malo“ zapeva i ljudi prepoznaju veliki hit „Kese, Etikete“ sa njenog prvog izdanja, koje su kritičari svrstali u top tri regionalna albuma za prethodnu godinu. U međuvremenu „Kese, Etikete“ proglašena je hitom 2017. godine, i broji preko milion pregleda na YouTube-u, dok je video za pesmu „Noćni program“ proglašen najboljim spotom u protekloj godini. 

Bojana je poznata kao posvećena umetnica, koji dugo radi na svojim kompozicijama, a vreme u studiju i na sceni provodi gotovo isključivo sa prijateljima. Tako je producent albuma Ivan Marinković Bambi, ujedno i deo benda sa kojim Bojana nastupa, dok je član sastava, producent elektronske muzike i izvođač, Marko Milošević, prepoznatljiv već godinama po svom umetničkom akronimu MKDSL.