KulturaFoto: toplickevesti.com

Gost SKC-a Vlasta Mladenović, dobitnik nagrade "Drainac"

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 09 10 2018

Gost SKC-a sutra od 19 časova je Vlasta Mladenović, dobitnik nagrade "Drainac" za knjigu "Lokalitet i svet šarkamenskih rima".

Nagrađena knjiga Vlaste Mladenovića "Lokalitet i svet šarkamenskih rima" predstavlja savremeni izraz Drainčeve poetike u srpskoj poeziji.

Vlasta Mladenović je rođen 1956. godine u Šarkamenu kraj Negotina. Piše poeziju, poetsku prozu i književne prikaze. Antologičar je. Urednik je izdavaštva Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ u Negotinu, časopisa „Bibliopis“. Osnivač je Zavičajne galerije „Muzej crne krajine“ i „Stvaralačkih dana“ u Šarkamenu i jedan od pokretača Krajinskog književnog kruga i Borskog susreta balkanskih književnika. U periodu od 1995. do 1996. imao je status slobodnog umetnika. U periodu od 2009. do 2010. godine bio je v.d. direktor Narodne biblioteke „Dositej Novaković“ u Negotinu. Zajedno sa Marinkom Arsićem Ivkovim uređuje književni blog Udruženja „Pisci bez adrese“. Od 1989. godine član je Udruženja književnika Srbije, a od 2016. godine član Srpskog književnog društva.

Dobitnik je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih delatnosti.