KulturaFoto: Printscreen/YouTube

Koncert niškog ansambla “Solisti di Sud” u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 28 02 2019

U okviru Koncertne sezone 2019., niški ansambl Solisti di Sud nastupiće sutra od 20 časova u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Ulaz je besplatan. 

“Ansambl profesionalnih muzičara “Solisti di Sud” karakteriše visok nivo solističkog izvođaštva, jaka individualnost, kao i sposobnost za zajedničkim umetničkim stvaranjem. Nјihov avanturistički pristup koncinpiranju programa i virtuoznih izvođenja kao i jarka muzička fantazija je sve što karakteriše snažan individualni koncept muzičke interpretacije. Oni sviraju Pjacolinu muziku kao i dela klasičnog muzičkog repertoara sa originalnim aranžmanima kao i svoju autorsku muziku. Prvi snimak koji su ostvarili, doveo ih je na prvo mesto top liste državnog radija u serijalu “Klasika molim”. Ubrzo su usledili pozivi iz Evrope, kao i pozitivne kritike. Ovaj sastav čine Jovan Bogosavlјević violina, Bojan Mladenović harmonika, Petar Mladenović klavir, Vladan Karadzov kontrabas i Bojan Videnović kahon, trombon i glas”, saopšteno je iz Muzičkog centra Kragujevac.

Ansambl "Solisti di Sud“ osnovan je 2016. godine u Nišu. Ovaj sastav je osnovao Jovan Bogosavlјević violinista svetskog renomea za izvođenje muzike Astora Pjacole i jedan od vodećih srpskih muzičkih umetnika. 

Koncert niškog ansambla “Solisti di Sud” organizuje Muzički centar Kragujevac, uz podršku lokalne samouprave.