Kultura

Memorijalni festival „Ludi Rakun“: "Luka je bio istinski prijatelj, otelotvorenje rokenrola"

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Četvrtak, 30 08 2018

Memorijalni rok festival „Ludi Rakun“, drugi po redu, posvećen Luki Krstiću, pevaču i basisti kragujevačkog benda „The Evil One“, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos gde je radio kao instruktor ronjenja, 30. avgusta 2016.godine, održava se sutra od 20 sati u letnjoj bašti Doma omladine.

Na festivalu nastupaju Forever Storm, Zigot, Nikom Ništa i My Own Word.

Heavy/thrash metal sastav The Evil One osnovan je 2005. godine u Kragujevcu od strane trojice lokalnih ljubitelja metal zvuka. 

Kako kaže zvanična biografija, glavna ideja iza cele priče bila je da nema nikakve ideje, već da sve bude spontano i haotično do samog kraja. “Nismo želeli da širimo nikakve idiotske poruke, već jednostavno, hteli smo da sviramo muziku koju volimo”, bio je jasan stav benda.

The Evil One je zamišljen kao tribute bend legendarnom Venomu , ali su vremenom osmišljene prve autorske numere i rezultat je bio demo pod nazivom Watch Me Rape Your Girlfriend iz 2013. godine, te tri godine kasnije i prvi full length – Murder Roll at the Lovers Lane.

Ubrzo nakon završetka poslova na albumu, pevač i basista benda Luka Krstić poginuo je u saobraćajnoj nesreći, te je ostatak ekipe odlučio da bend prestane sa radom.

“Luka je bio istinski prijatelj, otelotvorenje rokenrola. Veoma će nam nedostajati. R.I.P. Luka”, naveli su tada iz benda.

Tačno godinu dana nakon što nas je Luka napustio, pomenuti album postao je dostupan za besplatno preuzimanje posredstvom SMP Music. Reč je o svojevrsnom In Memorijam izdanju. Na albumu se nalazi osam autorskih numera i jedna obrada.