KulturaFoto: 42magazin.rs

Rastko Obradović Kvartet: Nordic Jazz Experience u KST-u

Autor: Jovana Mladenović
09:00 | Četvrtak, 15 11 2018

Nova snaga na evropskoj džez sceni, saksofonista Rastko Obradović, predstaviće svoj norveški kvartet nastao 2017. godine tokom njegovih studija na Norveškoj muzičkoj akademiji u Oslu. U okviru mini turneje u Srbiji, ovaj sastav će održati koncert u Knjaževsko-srpskom teatru sutra u 20 časova.

Rastko, nova snaga na evropskoj džez sceni, neprestano dobija pozive za saradnju kao koncertni i studijski muzičar. Odlikuje ga autentičan i upečatljiv ton koji mu je otvorio vrata saradnje na iskusnim muzičarima iz zemlje i inostranstva. Tokom studija Rastko Obradović je razvio lične i profesionalne veze na norveškoj sceni učestvujući u brojnim projektima kao saksofonista, kompozitor, ko-autor, aranžer na koncertima i studijskim projektima. Nakon povratka u Srbiju, u više navrata odlazio je u Norvešku kako bi učestvovao u raznim muzičkim projektima.

Pažljivo birajući muzičare sa kojima sarađuje i projekte u kojima učestvuje, (Bojan Z, Vasil Hadžimanov, Miloš Branisavljević Quartet, Raymond S. Lavik, Hermund Nygård, Simen K. Halvorsen, Schime Trio, Marko Đorđević,) Rastko gradi svoju reputaciju i ostavlja prostora za autorski projekat.

„Rastko Obradović Kvartet“ čine još i Martin Sandvik Gjerde - Klavir, Alexander Hoholm - Kontrabas i Raymond S.Lavik - Bubnjevi.

Cena ulaznice u pretprodaji iznosi 400 dinara, a na dan koncerta 600 dinara. Ulaznice se mogu kupiti svakog radnog dana u prostorijama Skc-a, kao i na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra.