Kultura

Džez veče: Čičini Čvorci u SKC-u

Autor: Jovana Mladenović
15:30 | Nedelja, 25 02 2018

U Kontakt galeriji SKC-a sutra od 22 časa nastupaju Čičini čvorci. 

Čičini čvorci su sjedinjena proživljena iskustva svakog čvorka pojedinačno, i ona izlaze u sadašnjem trenutku kroz momentum kreacije. Oni se upravo hvataju za taj momenat u sadašnjem i puštaju da ih on odvede u bilo kojem pravcu, leteći zajedno a opet bez sudaranja u jatu. Svaki čvorak zna da imitira do 12 različitih melodija drugih vrsta kako ptica, tako i pasa, kosilica ili midi zvukova. Čvorci su socijalni, druže se, smeju, šište i pevaju, vole voćnjake, maslinjake, puževe i gliste.
Ova skupina čvoraka je vođena najboljim učenjima meditacije, sreće i unutrašnjeg mira, pa i nemira, od zapada pa sve do dalekog istoka. Ništa zapadnije i ništa istočnije.

Znaju zvuke džeza, rado komuniciraju njima, ali sve što su ikada u svom životu čuli i videli, ne libe se da razmenjuju među sobom i naravno sa onima kojim dele trenutak kreacije koji svako poseduje. Čvorci znaju da neko to zove i džez-teatar, fusion, rok, eksperimental. Na svim jezicima melodija i ljubav, humor i zabava u sadašnjem ih vodi ka neobuzdanom zadovoljstvu.

Čvorci su: Vojislav Savkov (saksofon), Nemanja Mihailović (vokal), Boris Hložan (gitara), Marko Čurčić (bas), Ištvan Pićuka- Čik (bubnjevi) i Aca Pejčić (klavijature).