SportFoto: kragujevac.rs

Evropsko prvenstvo u karateu u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Ponedeljak, 17 07 2017

Kragujevac će biti domaćin Prvenstva Evrope u karateu 2018., koje će u našem gradu biti održano od 25. do 27. maja sledeće godine. Tim povodom lokalna samouprava je potpisala sporazum o organizaciji takmičenja sa Karate - JKA Šotokan savezom Srbije.  

Sporazum su potpisali pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević i predsednik karate federacije, Vukoman Oliver Tomić. 

Održavanje ovakvog takmičenja predstavlja promociju grada, a što se tiče same organizacije, Savez ima iskustva, ali je podrška domaćina uvek neophodna. Grad je spreman i ima kapaciteta i što se tiče smeštaja i drugih uslova koji su neophodni za održavanje manifestacije ovog tipa”, rekao je Tomić. 

Čast je i privilegija da grad Kragujevac bude domaćin ovako prestižnom takmičenju, a s obzirom na to da je ovo šampionat evropskog karaktera očekujem i veliki broj takmičara što će privući pažnju mladih lјudi da se posvete zdravom stilu života. Takmičenja i manifestacije ovog tipa predstavlјaju svojevrsnu afirmaciju sporta i veštine. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, ali i da ćemo postići zapažene rezultate”, izjavio je predsednik Skupštine grada, Miroslav Petrašinović.