SportFoto: ŠK "Velika rokada"

Velika rokada – Još jedan trofej, nema im ravnih južno od Save i Dunava!

Autor: InfoKG
14:20 | Ponedeljak, 22 04 2024

Šahovski klub Velika rokada iz Kragujevca osvajač je Kadetske lige Centralne Srbije i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

U mečevima igranim u Ravnom Gaju ekipa Velike rokade je bila bolja od ekipa "Dr Petar Mitrović" iz Požarevca, "Požarevačkog ŠK", Kruševac 2" i "Kaisa 2021" iz Kragujevca u muškoj konkurenciji gde su imali tri pobede i jedan nerešen rezultat, dok su devojčice bile bolje od ekipa "Kruševac 2", "Dr Petar Mitrović" iz Požarevca, "Radničkog" iz Ćuprije i "Bakara" iz Bora.

Činjenica je da se u Kragujevcu oduvek igra šah na ozbiljnom nivou i da se sa decom radi na najbolji mogući način, a verovatno najzaslužniji za to jeste Zoran Simović, nastavnik matematike i trener šaha.

"Pobeda u Kadetskoj ligi Centralne Srbije (do 16 godina). U obe konkurencije smo osvojili prvo mesto. Zvanično smo najbolji klub južno od Save i Dunava. Prošle godine smo to uradili u konkurenciji devojčica, dečaci su bili treći, a ove godine smo objedinili titule", rekao je Simović.

Ko su osvajači zlatnih medalja?

"Nišlije Filip Zdravković i Velja Nedeljković su bili prvaci Srbije nekoliko puta u svojim generacijama, ozbiljni su igrači. Kragujevčani su Stefan Marković, ozbiljan igrač, imali smo hendikep da nam nije igrao Uroš Simović koji je u Rumuniji sa školom, ali imamo nove igrače. Dimitrije Kokić je solidan, ima potencijal, imamo i Mihajla Ljubisavljevića koji je taj nivo. Imamo i mlađe, poput Andreja Obradovića, on je 2014. godište. Što se tiče devojčica, Ema Lečić i Nađa Jovanović rade sa mnom osam godina, razredni sam im i u školi. Tu je i Anđelija Nedović. Kod njih nije bilo ni dileme da li će biti prve", rekao je Simović.

Inače, Velika rokada se takmiči i u seniorskoj konkurenciji gde su prošle sezone napravili uspeh u Šumadijskoj ligi gde je u veoma jakoj konkurenciji, osvojili su prvo mesto i plasirali su se u viši rang.