SportFoto: fb/FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica-Nenad Kotlajić

Dudić: Dali smo sve od sebe, verujem da nismo razočarali navijače

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 25 04 2024

Zastali su fudbaleri Radničkog 1923 na korak od istorijskog plasmana u finale Kupa Srbije. Gol štopera Vojvodine Seida Koraća u drugom minutu sudijske nadoknade rastužio je oko 12 000 pristalica kragujevačkog kluba na nikad ispunjenijem stadionu “Čika Dača” ove sezone, ali nije pokvario odličan utisak koji je četa trenera Feđe Dudića ostavila u ovoj, po svemu viđenom, sezoni za nezaborav, o kojoj će se još dugo pričati u gradu na Lepenici.

Iako opterećeni brojnim kadrovskim problemima, Kragujevčani su hrabro ušli u klinč sa veoma kvalitetnom i izuzetno motivisanom ekipom Vojvodine, koja je na kraju mora se ipak priznati zaslužno izborila plasman u finale drugog po važnosti domaćeg takmičenja.

"Žao mi je zbog pehova i nepredviđenih stvari koje su nam se desili na današnjoj utakmici. Borili smo se bukvalno do zadnjeg atoma snage, imali praktično igrača manje u poslednjih petanestak minuta susreta, s obzirom da nismo bili u mogućnosti da napravimo petu izmenu. Možda smo zbog te prikazane borbe zaslužili da dođemo do penala, ali kada sagledamo čitav meč, Vojvodina je ipak zasluženo prošla dalje", istakao je šef struke kragujevačkog tima Feđa Dudić.

Strateg “crvenih” je dodao da su za njega njegovi igrači heroji, s obzirom da su uprkos svim nedaćama rezultatski bili u igri sve do 90. minuta. Takođe, još jednom je izrazio svoje žaljenje što na kraju nije došlo do izvođenja jedanaesteraca, gde bi njegova ekipa svakako imala podjednake šanse da se domogne završne borbe za trofej.

"Mislim da smo dali sve od sebe i da nismo razočarali naše navijače. Žao mi je samo što nije došlo do tih penala. Čak smo imali i neki plan da u poslednjih 15-20 minuta utakmice uvedemo golmana Mladenovića, jer smo sa njim već nekoliko puta uvežbavali penale. Da Dadić nije zatražio izmenu, verovatno bismo zamenili i Ortiza i golmana. Kada sam video da je četvrti sudija pokazao tri minuta nadoknade, pomislio sam da je to to i da idemo u penal seriju, ali negde je bilo zapisano drugačije. Šta je tu je, moramo što pre da se dignemo i okrenemo narednim obavezama u prvenstvu", konstatovao je Dudić.

Zgusnut takmičarski kalendar i igranje na dva domaća fronta polako uzima svoj danak, pa je spisak povređenih igrača iz dana u dan sve brojniji.

"Ima nas sve manje. Problem sustiže problem, a pritom nemamo širok roster. Veliki broj naših igrača je po prvi put u karijeri u situaciji da igra u jednom ovakvom takmičarskom ritmu, posebno ako se ima u vidu i sam intenzitet našeg igre. Danas su se videle posledice poslednje utakmice sa Čukaričkim, u kojoj smo morali da jurimo i preokrećemo rezultat, što je dodatno iscrpelo igrače. Neki igrači koji u normalnim okolnostima ne bi danas igrali, ipak su igrali. Rizikovali smo jer smo morali, s obzirom na važnost utakmice za klub i za grad", pojašnjava Dudić.

Nije strateg “crvenih” propustio priliku i da pohvali današnju atmosferu na stadionu “Čika Dača”.

"Prelepo je bilo biti akter utakmice na ovako punom stadionu. Čitava ta atmosfera i euforija u gradu koja se osećala prethodnih dana, to je zaista nešto nesvakidašnje. Nadamo se samo da će nas navijači podržati i u preostale dve prvenstvene utakmice, možda ne u ovolikom broju, ali dovoljno da nam daju podršku kakvu ovi momci zaslužuju. Sada treba biti jak i dići se ponovo, kako bismo nekako uspeli da izguramo taj željeni izlazak u Evropu", zaključio je Dudić svoje izlaganje po završetku utakmice.

Trener pobedničke ekipe, Božidar Bandović, čestitao je domaćinu na prikazanoj borbi, a svojim igračima na vrednoj pobedi i plasmanu u finale Kupa Srbije.

"Mislim da smo bili dominantniji u većem delu utakmice, stvarali prilike i na kraju zasluženo postigli taj gol koji nas je odveo u finale. Ponosan sam na ove momke. Od prvog dana od kako sam došao u klub na svakoj utakmici daju svoj maksimum i zaslužili su da im se to ovako vrati. Ovo je pobeda za naš klub, predsednika, upravu, za naše navijače i Novi Sad. Pohvalio bih atmosferu na stadionu danas. Zaista je bilo prelep igrati u ovakvom ambijentu i ja se iskreno nadam da će i naš “Karađorđe” biti ovako pun na nekoj od narednih utakmica",  izjavio je strateg Novosađana.

Izvor: FK Radnički 1923