SportFoto: kkkradnicki.com

Kolmen napušta “Radnički”, odlazi na Novi Zeland

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Sreda, 04 04 2018

Amerikanac Orlando Kolmen, koji je prošlog novembra pojačao Kragujevački košarkaški klub “Radnički”, nakon završetka Košarkaške lige Srbije karijeru nastavlja na Novom Zelandu, pošto je prihvatio ponudu ekipe “Southland Sharks”.

U kragujevačkom klubu kažu da je Kolmen u dresu “Radničkog” odigrao 15 utakmica u Košarkakoj ligi Srbije i nametnuo se kao vođa ekipe, kako uzornim odnosom prema saigračima, stručnom štabu i publici, tako i učinkom na terenu. Pred poslednje kolo i gostovanje “Slogi”, Kolmen je najbolji strelac Kragujevčana sa prosečno 22,5 poena po utakmici. 

Ova sezona je bila sjajna, iskreno. To mislim zato što smo ipak postajali sve bolji kao tim, od prvog dana kada sam stigao u Kragujevac do danas. Trener Kusmuk je bio siguran u ono što radi, nemerljivo je doprineo da, iznad svega, ostanemo zajedno i pozitivni. Tako smo uspevali da dođemo do ovih šest pobeda, da naše utakmice u drugoj polovini sezone budu mnogo bolje. Zadovoljan sam svojim nastupom. Mislim da sam klubu bio od pomoći. Trener Kusmak je uradio sjajan posao određujući mi pozicije koje su me učinile boljim pojedincem, ali i još većim timskim igračem”, kaže za klupski sajt Kolmen.

Amerikanac je izjavio da će mu nedostajati klupske kolege i da će Kragujevac pamtiti kao neverovatan grad. 

Što se tiče mog tima, pamtiću ga kao grupu momaka koja bez obzira da li je u padu ili usponu, nastavlja dalje zajedno, kao sve jači kolektiv. Da smo imali više utakmica u sezoni, uveren sam da bismo definitivno izborili prolaz dalje, Super ligu Srbije. Jednostavno nam je trebalo da više vremena provedemo zajedno na pripremama i treninzima. Pamtiću svakako i navijače. I kad nam nije išlo bili su uz nas, ostali su uz ekipu do kraja. To se ne zaboravlja. A kada je reč o Kragujevčanima, uvek su nekako bili ljubazni prema meni, gde god da sam se nalazio. Bilo mi je izuzetno prijatno ovde, Kragujevac je zaista neverovatan grad”, rekao je za klupski sajt Kolmen. 

Kolmen će poslednju utakmicu u dresu “Radničkog” odigrati u subotu, 7. aprila, protiv “Sloge” u Kraljevu. On će u Srbiji biti do 9. aprila, kada se nakratko vraća u SAD. “Southland Sharks” počinju sezonu 26. aprila, a Orlando im se pridružuje deset dana pre toga.