SportFoto: Marko Lazarević - kzkkradnicki.org.rs

Košarkašice Radničkog 2016 savladale Mileševku

Autor: InfoKG
14:30 | Četvrtak, 05 12 2019

Košarkašice Radničkog 2016 pobedile su u utakmici osmog kola Druge lige Srbije ekipu Mileševke, rezultatom 73:67. 

Neda Rapović je sa 23 poena bila najefikasnija u redovima kragujevačkog tima. Anja Tasić dodala je 15, a Marija Cvijović 13 poena. U ekipi Mileševke sve se vrtelo oko Nataše Bučevac, koja je utakmicu završila sa 37 postignutih poena i 16 skokova. Dabl-dabl učinak u gostujućem timu ostvarila je i Anela Polovina sa 15 poena i 11 uhvaćenih lopti. 

Osim oscilacija u prvoj četvrtini, bila je ovo utakmica koju smo dobro odigrali od početka, pa do kraja. Imali smo problema sa zagrađivanjem u odbrani i dali smo protivniku mnogo šansi za drugi, a ponekad i treći napad, što moramo da ispravimo u narednom periodu. Jako važna pobeda za samopouzdanje ekipe i prekid serije od tri vezana poraza. Ostaje nam da se što bolje spremimo za utakmicu poslednjeg kola prvog dela takmičenja, protiv ekipe Vršca. Čestitke ekipi Milesevke na odličnoj utakmici”, izjavio je trener Radničkog 2016, Nikola Despotović.  

Kolo pre kraja prvog dela sezone u Drugoj ženskoj ligi Srbije, košarkašice Radničkog 2016 zauzimaju treću poziciju na tabeli, uz isti broj bodova kao i drugoplasirana Duga (14). U narednom, 9. kolu ekipa trenera Nikole Despotovića odlazi put Vršca, gde će se sastati sa istoimenim rivalom. 

Izvor: kzkkradnicki.org.rs