SportFoto: Fudbalski savez Srbije - fss.rs

Kup Srbije: U šesnaestini finala “Radnički 1923” gostuje OFK Bačkoj, “Vodojaža” iz Grošnice dočekuje beogradski Partizan

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Sreda, 18 09 2019

U šesnaestini finala Kupa Srbije “Radnički 1923” gostuje OFK Bačkoj, dok će ekipa Vodojaže iz Grošnice ugostiti beogradski Partizan, odlučeno je žrebom u prostorijama Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. 

Utakmice šesnaestine finala Kupa Srbije biće odigrane 25. septembra, kada će “Radnički 1923” gostovati OFK Bačkoj, a tada će snage odmeriti i Sinđeli – Zemun, Mačva – Metalac, Budućnost –  niški Radnički, Napredak – TSC, Zlatibor – Vojvodina, Čukarički – Žarkovo, Inđija – Dinamo iz Vranja, OFK Beograd – Rad, Spartak ŽK – Novi Pazar, Bratstvo 1946 – Mladost iz Lučana i Trajal – Radnik. 

Kada će se sastati osvajač Kupa FSRZS i pobednik Kupa FSGKG za prošlu sezonu, ekipa Vodojaže iz Grošnice i branilac trofeja u Kupu Srbije, beogradski Partizan, biće naknadno utvrđeno, kao i za utakmice Trepča – Crvena zvezda, Proleter – Javor Matis i Voždovac – Teleoptik. 

Kalendarom takmičenja za Kup Srbje predviđeno je da se utamice osmine finala odigraju 23. oktobra, četvrtfinala 18. marta 2020., polufinala 8. aprila sledeće godine, a finale je zakazano za 24. maj 2020.