SportFoto: Facebook/Rvacki Klub Kragujevac

Rvački klub “Kragujevac” trijumfovao u Somboru

Autor: Branko Vukašinović
12:26 | Ponedeljak, 29 05 2017

Rvački klub “Kragujevac” osvojio je drugo mesto ekipnom plasmanu u konkurenciji od ukupno 20 ekipa, a pojedinačno jednu zlatnu i tri srebrne medalje na Prvenstvu Srbije za kadete u rvanju grčko-rimskim stilom, koje je održano u Somboru.

Rvači “Kragujevca” su se izborili za četiri finala, i na taj način bili su najuspešnija ekipa na takmičenju. Zlatom se okitio Aca Simović, dok su srebro osvojili Bojan Dončić, Maksim Marković i Nikola Simović.

U Rvačkom klubu “Kragujevac” ponosi su na uspehe svoji članova, ali se žale na to kako ih gradski funkcioneri ne poštuju.

Moramo da pomenemo da smo nastavili sa dobrim rezultatima, pa ipak gradski čelnici nisu imali razumevanja i pokazali su veliko nepoštovanje prema našim rezultatima, što se vidi iz ovogodišnjeg sportskog budžeta grada. Budžet je mnogo više politički nego sportski, opet su radile razne veze, budžet je kreiran po kafanama gde su čelnici pojedinih klubova obećali provizije pojedincima koji su uticali na povećanje njihovih budžeta, ovo je mali grad i mnoge takve mahinacije se ne mogu sakriti. Velika sramota, umesto da novac usmere na talentovanu gradsku decu, oni će značajan deo budžeta popiti i pojesti po lokalnim kafanama, za neke ljude je sramota što sebe nazivaju Kragujevčanima! Stručna komisija je "stručno" odradila svoj posao, pod ko zna kakvim "pritiscima", tako što se izborila za to da se njihovim klubovima ne smanje budžeti, bez obzira na rezultate! Nekada je ovaj grad bio ponosna prestonica Srbije, a već dugi niz godina je stecište tužnih funkcionera i jadnih političara, velika sramota za ovaj grad, veliki deo novca ste oteli od naše gradske dece, a potrošićete ga po lokalnim kafanama!”, objavljeno je na Facebook stranici Rvačkog kluba “Kragujevac”.