SportFoto: Privatna arhiva

Trakić trijumfovao u Sremskoj Mitrovici (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 03 07 2018

Kragujevčanin Strahinja Trakić trijumfovao je na Prvenstvu Srbije u super sprint distanci u Sremskoj Mitrovici. Članovi kluba ekstremnih sportova Kragujevac su na ovom takmičenju osvojili ukupno tri medalje, dve zlatne i srebrnu. 

Trka na Prvenstvu Srbije u super sprint distanci u Sremskoj Mitrovici sastojala se od 300 metara plivanja, osam kilometara vožnje bicikla i dva kilometra trčanja. Zlatom se okitio Strahinja Trakić u apsolutnoj kategoriji u muškoj konkurenciji.  

Malo su me izudarali na startu plivanja, ali sam uspeo da isplivam kao prvi. Odmah sam krenuo jako na bajku i sam odvezao ceo biciklistički segment. Iako sam imao finu prednost u odnosu na grupu iza, jako sam odradio i trkački deo”, izjavio je za InfoKG Trakić. 

Najsjajnije odličje osvojila je i Maša Marković u kategoriji starijih početnika. Srebro je osvojila Iva Pavlović u konkurenciji mlađih kadeta. Na takmičenju je iz kragujevačkog Kluba ekstremnih sportova učestvovao i Veljko Maksimović, ali nije uspeo da se dokopa medalje. 

Strahinja Trakić se sada priprema za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano od 19. do 21. jula u Estoniji. Nakon toga ga očekuje Kup Nemačke u Hajdelbergu 28. jula, a potom će učestvovati na Prvenstvu Srbije u olimpijskom triatlonu 5. avgusta na Vlasini.

Galerija slika