Zlatnici sa likom Svetog Đorđa za Kragujevčane odbojkaške evropske prvake (FOTO)

Četvrtak, 03 Oktobar 2019 13:00Autor: InfoKG

U Svečanom salonu Gradske uprave priređen je prijem za osvajače zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u odbojci, reprezentativca Lazara Ćirovića i kondicionog trenera u stručnom štabu reprezentacije Radivoja Radakovića. 

„Zlatne“ Kragujevčane primio je gradonačelnik Radomir Nikolić sa saradnicima, a prijemu su prisustvovali i predstavnici Sportskog privrednog društva „Radnički“.

Lazar Ćirović, momak koji je prve odbojkaške korake načinio u Radničkom, istakao je da je za njega velika čast što je uspeo da donese zlatnu medalju sa ovako velikog takmičenja u Kragujevac.

"Utisci su posle par dana konačno počeli da se sležu i sada smo svesni veličine ovog uspeha za srpsku odbojku. Potajno smo se nadali da možemo do zlata, mada smo znali da će biti pakleno teško na tom putu. Uspeli smo da istrajemo do kraja zahvaljujući pozitivnoj atmosferi i veri da možemo do konačnog cilja. Preostaje nam sada da uživamo u plodovima ovog uspeha i da se polako pripremamo za neka naredna takmičenja", izjavio je Ćirović.

O ulozi kondicionog trenera reprezentacije Radivoja Radakovića i njegovim sjajnim motivacionim govorima igračima bilo je puno reči u medijima. Sam Radaković kaže da je ovaj rezultat plod jedne idealne kohezije u nacionalnom timu i da jednostavno nema pravih reči kojima bi mogao da opiše taj osećaj posle osvajanja zlatne medalje na jednom takmičenju ovakvih razmera.

"Svako ko se bavi sportom, ili kako ja volim da kažem živi za sport, sanja da će jednoga dana ostvariti ovakav uspeh. Slušati našu himnu „Bože pravde“, uz zlatnu medalju na grudima, neopisiv je osećaj. Mislim da ova selekcija zaista predstavlja spoj izuzetnih ljudi, čije karakterne osobine nimalo ne zaostaju za njihovim performansama na terenu. Zaista, ponosan sam na to što smo uradili za Srbiju, za naš narod i ovaj grad", poručio je Radaković.

Gradonačelnik Nikolić je „zlatnim“ Kragujevčanima uručio zlatnike sa likom Svetog Đorđa i grbom grada Kragujevca, dok je zauzvrat dobio dres reprezentacije sa potpisima svih igrača. Takođe, Lazar Ćirović i Radivoje Radaković potpisali su se na odbojkašku loptu, koja će ubuduće krasiti vitrine SPD Radnički.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije