Info

300 Kragujevčana: Startuje akcija “Obnovimo igrališta budućih šampiona”

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Četvrtak, 18 04 2019

Udruženje “300 Kragujevčana” u narednih mesece dana realizovaće akciju “Obnovimo igrališta za buduće šampione” na četiri lokalcije u gradu, u okviru koje će biti organizovana trka beba u puzanju, a za njihove roditelje šutiranje na koš. Iz udurženja poručuju da je cilj da se skrene pažnja javnosti na kultna kragujevačka igrališta po naseljima koja, kako kažu, propadaju.

Igralište u Lekinoj bari, prva je lokacija na kojoj će ove aktivnosti biti organizovane u nedelju, 21. aprila od 11 sati. U Udruženju “300 Kragujevčana” kažu da od ovog igrališta startuje akcija, jer su ga sačuvali zajedno sa Udruženjem “Kaldrmaš”, pošto je bio plan da se u jednom njegovom delu izgradi obdanište. 

Cilj akcije je da se skrene pažnja na kultna kragujevačka igrališta po naseljima koja propadaju a na kojima su se današnji šampioni igrali kao deca. Pored medijskog skretanja pažnje vlasti na igrališta u lošem stanju, akcija će možda pokrenuti i donatore da malo novca izdvoje za obnovu uređenje terena ili kupovinu novih rekvizita”, poručuju iz Udruženja 300 Kragujevčana.  

Ujedno, pozivaju građane da na njihovoj Facebook stranici 300 Kragujevčana glasaju za terene na kojima će u narednih mesec dana biti realizovana ova akcija. 

Zanimljivo je da će pobednici takmičenja po naseljima odmeriti snage u velikom finalu koje će biti organizovano na košu u Velikom parku, igralištu koje je, takođe, potrebno rekonstruisati. Za bebu pobednika velikog finala obezbeđen je poklon, a reč je o letovanju u Grčkoj za nju i njenu porodicu, dar Turističke agencije Clock travel. 

Zainteresovani roditelji svoje bebe za trku mogu prijaviti OVDE.