Info

Aerodromcima obećanje: Teren za male sportove, dečije igralište, teretana na otvorenom

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Sreda, 18 11 2020

Na zahtev meštana naselja Aerodrom, predstavnici lokalne samouprave obišli su sportske terene i igrališta u ovom delu grada, kako bi se razgovaralo o uređenju i zanavljanju sportske infrastrukture u ovoj mesnoj zajednici. Ovom prilikom iznet je plan da u toku sledeće godine Aerodrom dobije obnovljen otvoreni teren za male sportove, dečije igralište i teretanu na otvorenom. 

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović obišao je sportske terene i dečija igrališta na teritoriji ove mesne zajednice i o problemima sa kojima se sureću Aerodromci razgovarao sa predsednikom Saveta MZ, Zoranom Stevanovićem.

Na Aerodromu sportski tereni dugo već nisu obnavljani, nedostatak teretana na otvorenom kao i sportska hala takođe su problemi. Pored toga, meštani Aerodroma svedoče da je nedavno obnovljeno dečije igralište uništavano lomljenjem delova mobilijara i ograde. 

"Gradska administracija će učiniti sve da zajedno sa građanima spreči ovakva dešavanja. U planu je da u toku sledeće godine Aerodrom dobije obnovljen otvoreni teren za male sportove, dečije igralište i otvorenu teretanu", najavio je Stevović.

Stevović je podsetio da će završetkom izgradnje sportske sale Bogoslovije, za šta se u saradnji sa Eparhijom šumadijskom traži rešenje, građani i sportske organizacije u ovom delu grada imati jednu od najvećih i modernijih sporstkih sala u gradu. Time će naselje Aerodrom imati zaokruženu priču sportske infrastrukture.

"U naselju Aerodrom na više lokacija ima sportskih terena koji su prilično stari, ali ovde živi i mnogo dece i mladih pa su nam takvi sadržaji veoma potrebni ili da se već postojeći obnove i privedu nameni", kaže Zoran Stevanović, predsednik Saveta MZ Aerodrom i dodaje: "Za renoviranje dečijih igrališta i sportskih terena za košarku, odbojku ili tenis dobili smo ponude od nekih donatora i želimo da to iskoristimo na pravi način izdvajajući prioritete. Uz pomoć i podršku grada želimo da zaustavimo dalje uništavanje nedavno napravljenog dečijeg igrališta video nadzorom ili na neki drugi način".