InfoFoto: kragujevac.rs

Asfaltirane dve ulice u Erdeču

Autor: InfoKG
13:30 | Subota, 03 12 2022

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” asfaltirali su ulice Jovana Šarića i Radeta Končara u Erdeču. 

Naselje Erdeč broji oko 4.000 stanovnika i prema rečima meštana asfaltiranje ulica rešava mnogobrojne svakodnevne probleme koje su do sada imali.

Iz JKP Šumadija poručuju da je ukupna dužina ove dve asfaltirane ulice u Erdeču 280 metara. 

Pripremni radovi za ulicu Jovana Šarića bili su vrlo zahtevni jer je bila loša noseća konstrukcija, pa su obuhvatali kompletnu rekonstrukciju, dublji mašinski iskop, ugradnju kamenog materijala i izdizanje šahtova na kotu nivelete. Za asfaltiranje je ove dve ulice utrošeno oko 180 tona asfalta”, rekao je direktor JKP “Šumadija” Marko Vujnović i istakao da Sektor niskogradnje radi punim kapacitetom kako bi se završilo što više poslova do završetka građevinske sezone.

Za asflatiranje ulica Jovana Šarića i Radeta Končara u Erdeču iz gradske kase je potrošeno oko četiri miliona dinara.    

Pre dve godine u ovom prigradskom naselju asfaltirane su i sanirane ulice sa većim brojem domaćinstava i gušćim saobraćajem i evo sada nastavijamo sa radovima”, kazao je gradonačelnik Dašić i dodao da su za sledeću građevinske sezone u planu još dve ulice u ovoj mesnoj zajednici.  

Prema Dašićevim rečima, prošle godine u putnu infrastrukturu utrošeno je oko 175 miliona dinara, a ove godine je već sada prevaziđena cifra od 300 miliona. Najavljuje da je za sledeću godinu planirano da se za te namene utroši oko pola milijarde dinara.